Skip to main content

Σκουπίδια και δυσοσμία στον Κελλάριο Όρμο - Επιχείρηση καθαριότητας από τον δήμο

Παρέμβαση του δήμου μετά από παράπονα κατοίκων της περιοχής για τα απορρίμματα και τη δυσοσμία στο σημείο. Στόχος να δοθεί νέα πνοή στην περιοχή

Τον καθαρισμό του Κελλάριου Όρμου, του παραθαλάσσιου τμήματος κάτω από την οδό Σοφούλη, ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά από παράπονα κατοίκων της περιοχής για τα απορρίμματα, τη δυσοσμία και την κακή εικόνα που παρουσιάζει το σημείο.



«Είχαμε καταγγελίες ότι υπάρχει βρομιά. Φοβάται ο κόσμος και για ναρκωτικά. Και γενικά, υπάρχει μια άσχημη εικόνα, όπως βλέπετε», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ζεϊμπέκης αναφέροντας πως ο καθαρισμός γίνεται σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πρασίνου. «Πιστεύω ότι θα δώσουμε μια καινούργια πνοή στην περιοχή και ενδεχομένως και ένα κίνητρο στην πολιτεία να δει αυτό το το όμορφο τοπίο και να το φτιάξει», σημείωσε.


Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Σωκράτης Δημητριάδης ανέφερε πως στο σημείο θα γίνει κοπή χόρτων, αυτοφυών δέντρων και ριζών ενώ θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να φυτευτεί γκαζόν προκειμένου την άνοιξη να έχει αλλάξει το τοπίο.





Στο σημείο βρέθηκε και ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως η συνεργασία βουλευτών και τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα σε θέματα σημαντικά για την καθημερινότητα των πολιτών και ευχαρίστησε τον δήμο που ανταποκρίθηκε στο αίτημα των κατοίκων.

Επιχείρηση καθαρισμού είχε επαναληφθεί και τον Αύγουστο στο σημείο, στο οποίο πολίτες εναποθέτουν σπουπίδια και συχνά και ογκώδη ενώ η εγκατάλειψη στερεί απο τους δημότες ένα ωραίο παραθαλάσσιο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως ο Κελλάριος Όρμος έχει κηρυχθεί από το 1989 ενάλιος αρχαιολογικός χώρος καθώς εδώ βρισκόταν το βυζαντινό λιμάνι.