Skip to main content

Κορωνοϊός - Χαλκιδική: Αποχώρησαν ήδη 100 παιδιά από την κατασκήνωση

Ο ιδιοκτήτης του Skouras Camp στη Χαλκιδική έδωσε το χρονικό του κρούσματος κορωνοϊού στη 15χρονη, εξηγώντας πως όλα έγιναν βάσει πρωτοκόλλου.

Βάσει πρωτοκόλλου λειτούργησε η κατασκήνωση Skouras Camp στη Χαλκιδική, μόλις έγινε γνωστό το κρούσμα κορωνοϊού, σύμφωνα με την άποψη του ιδιοκτήτη της κατασκήκωσης, Χρήστου Σκούρα, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Η 15χρονη πήγε στο ιατρείο με πυρετό 37.4. Απομονώσαμε το παιδί και ενημερώσαμε τους γονείς. Καλέσαμε την επόμενη μέρα να το πάρουν και επειδή ήθελε να έρθει ξανά στην κατασκήνωση το παιδί πήγε στο νοσοκομείο να πάρει αρνητικό τεστ. Το Σάββατο το βράδυ ο διοικητής του νοσοκομείου Βέροιας μού λέει ότι υπάρχει θετικό κρούσμα. Χθες το πρωί ενημερώσαμε τους γονείς των παιδιών, που διέμεναν στο ίδιο δωμάτιο με τη 15χρονη, πως πρέπει να τα υποβάλουν σε τεστ», είπε ο κ. Σκούρας, εξηγώντας το χρονικό του συμβάντος.

Πρόσθεσε, επίσης, πως στο σπιτάκι βρίσκονταν οκτώ παιδιά, ενώ ο κοινοτάρχης και κάποια άλλα παιδιά, που υποβλήθηκαν σε τεστ, βγήκαν αρνητικά.

«Ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο. Ο διευθυντής του ΕΟΔΥ επικοινώνησε πολλές φορές μαζί μας», ανέφερε ο κ. Σκούρας, υπογραμμίζοντας πως, μέχρι στιγμής, περίπου 100 παιδιά από τα 950 έχουν φύγει από την κατασκήνωση, λόγω ανησυχίας.

«Απομονώναμε κάθε παιδί φέτος με ύποπτα συμπτώματα. Γι’ αυτό από τις 29 Ιουνίου, που ανοίξαμε, μέχρι και προχθές είχαμε διώξει πάνω από 25 παιδιά», σημείωσε και έκλεισε την τοποθέτησή του, λέγοντας:

«Αποστάσεις στο φαγητό κρατάμε κατά κοινότητα. Εντός δωματίων τηρείται το 1,5 μέτρο παιδί από παιδί. Στο θέατρο δεν είναι όλα μαζί. Στη θάλασσα κατά κοινότητες, το ίδιο και στις πισίνες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι παίζουν μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ μαζί. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις κοινωνικές αποστάσεις, όπως το φαντάζεται ο κόσμος».

πηγή rthess.gr