Skip to main content

Σκουρλέτης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει περιφερειακός ενεργειακός κόμβος

Συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, αρμόδιο για την ενεργειακή ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς - Θα επισκεφθούν τον σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα

«Σήμερα η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να μετατραπεί σε έναν περιφερειακό ενεργειακό κόμβο. Και αυτό σχετίζεται με τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί, των αγωγών φυσικού αερίου αλλά και τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την ενεργειακή ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ο κ. Σκουρλέτης θα επισκεφθούν τον σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, ο οποίος αναβαθμίζεται προκειμένου, να αυξηθεί η δυνατότητα αποθήκευσης και αεριοποίησης με συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

«Με τον κ. Σέφκοβιτς συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν την ενέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προφανώς πώς αυτά εξειδικεύονται για τη χώρα μας. Επίσης κουβεντιάσαμε, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ενεργειακή ένωση πώς τελικά όλοι θα εξυπηρετήσουμε το μεγάλο στόχο για ασφαλείς, αξιόπιστες και φθηνότερες υπηρεσίες για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Ήταν μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση», κατέληξε ο υπουργός Ενέργειας.