Skip to main content

Σκουρλέτης: Η ΝΔ ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση της ακροδεξιάς

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει «τη διαμόρφωση ενός πολύμορφου προοδευτικού πόλου σε ισότιμη βάση», τονίζει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Για βαθύτερες πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει από το 2010 μιλά ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος κατηγορεί το Κίνημα Αλλαγής για «πολιτική επικοινωνία με τη ΝΔ». «Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία της «αδιαμφισβήτητης πολιτικής επικοινωνίας της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ», «τότε σε λίγο θα μιλάμε, σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ, για μια πρώην κεντροαριστερή δύναμη», δηλώνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Σημειώνει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει «τη διαμόρφωση ενός πολύμορφου προοδευτικού πόλου σε ισότιμη βάση» και «με σεβασμό στην ιδιαίτερη διαδρομή και πολιτική παρουσία της κάθε πολιτικής δύναμης, που θα ανταγωνίζεται προγραμματικά τον νεοφιλελευθερισμό και τη δεξιά παράταξη». Τονίζει ότι «σε αυτό τον πόλο έχουν θέση ο ΣΥΡΙΖΑ -ως η βασική σύγχρονη έκφραση της Αριστεράς-, δυνάμεις της οικολογίας, μικρότερες δυνάμεις της Αριστεράς και δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς που απαγκιστρώνονται από τον νεοφιλελευθερισμό».

Επίσης, κατηγορεί τη ΝΔ ότι «μέσω της υιοθέτησης μιας εθνολαϊκιστικής και πατριδοκάπηλης λογικής» για το Μακεδονικό, «ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της ακροδεξιάς».