Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ακρίβεια

Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ανάσχεση του κύματος ακρίβειας, που στον πυρήνα του έχει την ενέργεια, αντιθέτως, παραδίδει στους ιδιώτες τη ΔΕΗ, έναν βραχίονα παρέμβασης της Πολιτείας στην ενεργειακή αγορά, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντάς το στρατηγικό έγκλημα.

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο MEGA και αναφερόμενος στις φασιστικές προκλήσεις στο σχολείο της Σταυρούπολης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι επειδή θέλει να αλιεύει ψήφους από τη δεξαμενή της Ακροδεξιάς, σκόπιμα αποφεύγει να κατονομάσει την Χρυσή Αυγή, η οποία εμπλέκεται.

«Έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα. Όλες οι χώρες αυτή τη στιγμή απαιτείται να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά μέτρα. Εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση, για την ώρα τουλάχιστον, στο πεδίο των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, από τώρα μέχρι τον Μάρτη, που αναμένεται να είναι αυξημένες οι τιμές λόγω ζήτησης που σχετίζεται με τη χειμερινή περίοδο και τις ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να υπάρχουν έλεγχοι στη χονδρεμπορική αγορά όπου και διαμορφώνεται η τιμή του ρεύματος, από τη ΡΑΕ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Δεν υπάρχουν αυτά, ούτε κάνουν τα αγγίζουν. Θα μπορούσε να μπει ένα πλαφόν σε αυτή την αγορά, έτσι ώστε να μη μετακυλίονται οι αυξήσεις σε τόσο μεγάλο βαθμό. Αν δεν το κάνεις τώρα, οι αυξήσεις στις τιμές θα "κλειδώσουν". Ακόμη κι όταν θα υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών των καυσίμων, που αναμένεται να μη φτάσουν στα προηγούμενα επίπεδα, θα παραμείνουν υψηλές και μετά τον Μάρτη, οι τιμές των προϊόντων θα έχουν πάρει την ανηφόρα».

«Την ίδια στιγμή, ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά εγκλήματα είναι ότι ιδιωτικοποιούν τη ΔΕΗ, που αποτελεί έναν βραχίονα παρέμβασης της Πολιτείας στην ενεργειακή αγορά».

Σε σχέση με τις φασιστικές προκλήσεις ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «τις προηγούμενες ημέρες είδαμε στις οθόνες μας παιδιά που χαιρετούν ναζιστικά, μιλούν στο όνομα και συμπεριφέρονται ως εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, μιας καταδικασμένης και στη συνείδηση του ελληνικού λαού, αλλά και από τη Δικαιοσύνη, οργάνωσης».

«Δεν αρκεί να καταγγέλλουμε γενικά και αόριστα την βία. Υπάρχει η καταδικαστέα βία των "μπαχαλάκηδων", των χούλιγκαν στα γήπεδα, αλλά υπάρχει και η βία του φασισμού, η οποία έχει ιδεολογικό υπόβαθρο. Η οποία ευθύνεται για τεράστια εγκλήματα στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Όταν καταδικάζουμε αυτή την βία και την ονοματίζουμε διαπαιδαγωγούμε τη νέα γενιά. Εκεί πρέπει να μπούμε μέσα στα σχολεία και να μιλήσουμε για το ρατσιστικό μίσος, να μιλήσουμε για τη ναζιστική ιδεολογία η οποία είναι η μοναδική που λέει ότι "σε εξοντώνω λόγω της καταγωγής σου, του χρώματός σου, της ιδεολογίας σου"» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ