Skip to main content

Σκουρτόπουλος: Ο Αντετοκούνμπο ξέρει πώς παίζουν οι ΗΠΑ (video)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στην προσεκτική διαχείριση που πρέπει να δείξουν στον ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς και MVP του NBA.

Για την προσοχή στη διαχείριση που πρέπει να δείξουν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά τη νίκη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ επί της Νέας Ζηλανδίας ενώ μίλησε για τις ΗΠΑ και Τσεχία που θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια η «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής:

«Ήταν ένα δύσκολο ματς για μας μετά την ήττα από την Βραζιλία. Έπρεπε να κερδίσουμε μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Παίξαμε άμυνα με αλλαγές, αυτό λειτούργησε αρκετά καλά και είχαμε μια αρκετά καλή βραδιά στην επίθεση. Πήγαμε σε υψηλό σκορ και δεν νιώσαμε μεγάλο κίνδυνο.

Πάμε στους "16" και πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα νέο τουρνουά, έχουμε τα ματς με τις ΗΠΑ και την Τσεχία και πρέπει να κερδίσουμε και τα δύο για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Τσεχία είναι πολύ σοβαρή ομάδα, έχασε από τις ΗΠΑ αλλά ήταν πολύ ανταγωνιστική. Μπορεί να κάνει ζημιά σε όλους. Οι ΗΠΑ παρότι λείπουν παίκτες έχει εξαιρετικό ρόστερ, το προπονητικό τους τιμ είναι ακόμη καλύτερο και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι σε αυτή τη σπουδαία ομάδα».

Όσο για τον MVP του NBA είπε: «Πρέπει να προσέξουμε και την υγεία του Γιάννη με το χρόνο που παίζει. Σήμερα με το small ball που έπαιξε η Νέα Ζηλανδία έπαιξε παραπάνω χρόνο, κυρίως στο ‘5’, βρήκε χώρους και πήρε πολλές αποφάσεις. Απέναντι στις ΗΠΑ ξέρει πώς παίζουν και είναι ώρα να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του».