Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
x

ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΑΛΛΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΓΙΝΕ(VID)

O oμοσπονδιακός τεχνικός έκανε λόγο για κακή εμφάνιση από την «επίσημη αγαπημένη» αλλά υπογράμμισε την ανάγκη να κοιτάξει τη συνέχεια.

Εμφανώς απογοητευμένος αλλά και προβληματισμένος ήταν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος σε δηλώσεις του μετά την ήττα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ από τη Βραζιλία κατά την 2η αγωνιστική του Mundobasket.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:

«Βιαστήκαμε σε πολλές επιλογές και το πληρώσαμε. Στην επίθεση είχαμε αρκετά μεγάλη αστοχία και δυστυχώς παρότι φτάσαμε στους 80 πόντους δεν ήταν αρκετοί να κερδίσουμε το παιχνίδι, γιατί η λειτουργία μας στην άμυνα δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Οι επιστροφές δεν ήταν τόσο πολύ σημαντικές.

Το θέμα ήταν η αντιμετώπιση των ψηλών και στις καταστάσεις ένας εναντίον ενός και κάποια πικ εν ρολ. Δουλεύαμε λίγο εκτός ισορροπίας, δεν είχαμε τη συνεργασία που έπρεπε, δεν είχαμε καλή επικοινωνία και το πληρώσαμε. Ο Βαρεχάο μας έκανε μεγάλη ζημιά. Ακόμα και στην τελευταία φάση κάτι άλλο είχαμε πει και κάτι άλλο έγινε, αλλά πάνω στην ένταση του αγώνα συμβαίνουν αυτά. Σκοπός είναι να δούμε την επόμενη μέρα».

Πόσο μας επηρεάζει πνευματικά η ήττα;

«Μας στεναχωρεί γιατί χάσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Θέλαμε να νικήσουμε και να περάσουμε από σήμερα, όπως έκανε η Βραζιλία. Μας επηρεάζει και μας βάζει άγχος. Θέλουμε πλέον τη νίκη με τη Νέα Ζηλανδία και την πρόκριση. Είμαστε έμπειροι, υπάρχει επικοινωνία και θα ετοιμαστούμε για να παίξουμε το επόμενο παιχνίδι».

Η ήττα κατέδειξε αδυναμίες που τις ξέραμε;

«Δεν κατέδειξε συγκεκριμένες αδυναμίες, σήμερα κάποια πράγματα δεν μας βγήκαν. Αν είχαμε σκοράρει κάποια εύκολα καλάθια που δημιουργήσαμε, δεν θα έμπαινε αυτή η φόρτιση και το πληρώσαμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ