Skip to main content

Σκρέκας για ηλεκτρικό ρεύμα: Δεν μπορούν τα νοικοκυριά να περιμένουν ευρωπαϊκές αποφάσεις

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις γι’ αυτό γίνονται καθημερινά συσκέψεις.

Το σχέδιο μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, προετοιμάζει η κυβέρνηση σε καθημερινές συσκέψεις όπως αυτή που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό όταν θα είναι όλα έτοιμα.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις γι’ αυτό γίνονται καθημερινά συσκέψεις προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί.

Ο υπουργός χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή τη δουλειά που έχει γίνει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και επανέλαβε πως όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, όποια υπερκέρδη προκύψουν από τους παρόχους, θα επιστραφούν αμέσως στους καταναλωτές.

Συμφώνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ως πιθανότερη επιλογή προβάλλει η παρέμβαση στην χονδρική αγορά ρεύματος έως το τέλος του έτους  με προοπτική  παράτασης και για το α’ εξάμηνο του 2023 με το δημοσιονομικό κόστος να εκτιμάται στα 5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα θα συνεχιστεί η υπάρχουσα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος με στόχο ο τελικός λογαριασμός για τα νοικοκυριά να πέσει σε επίπεδα 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό επιδότησης θα είναι λίγο μικρότερο γιατί οι τιμές κόστους παράγωγης  τον Απρίλιο ήταν πιο χαμηλές.