Skip to main content

Σκρέκας: Η Ελλάδα αλληλέγγυα στο Ισραήλ για το τραγικό συμβάν θαλάσσιας ρύπανσης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο Ισραήλ για το πρόσφατο τραγικό συμβάν θαλάσσιας ρύπανσης.

Την πλήρη αλληλεγγύη του προς την ομόλογό του για το πρόσφατο τραγικό συμβάν θαλάσσιας ρύπανσης, ύστερα από διαρροή εκατοντάδων τόνων πετρελαίου από πλοίο, στα διεθνή ύδατα του Ισραήλ και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προς την υπουργό Προστασίας Περιβάλλοντος του Ισραήλ, Τζίλα Γκάμλιελ.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκονται στη διάθεση της Ισραηλινής διοίκησης προκειμένου να παράσχουν βοήθεια εφόσον χρειαστεί, ενώ ενημέρωσε την κα Γκάμλιελ ότι υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις με υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία στον τομέα της απορρύπανσης, γεγονός που αποδεικνύεται και από την αντιμετώπιση αντίστοιχου συμβάντος στον Σαρωνικό Κόλπο τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η κα Γκάμλιελ ευχαρίστησε τον κ. Σκρέκα για το ενδιαφέρον και την άμεση επικοινωνία. Οι δύο υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα παραμείνουν σε στενή συνεργασία, καθώς προτεραιότητα και των δύο χωρών αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος.