Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΚΡΕΚΑΣ: Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΗ

H πλήρης αντιστροφή της εικόνας των αναμορφωμένων οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2017, προκαλεί προβληματισμό είπε ο Σκρέκας.

Για μείωση του περιθωρίου κέρδους της ΔΕΗ κατά 70% μέσα σε μόλις τρία χρόνια, έκανε λόγο ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου Εξαμήνου 2018 της ΔΕΗ.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως «ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος οφείλει να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει για το γεγονός ότι πέρυσι η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε επίσημα το επενδυτικό κοινό ότι το διάστημα Ιανουαρίου –Ιουνίου 2017 είχε κέρδη προ φόρων 31 εκατομμύρια ευρώ ενώ φέτος δηλώνει ότι έγινε "λάθος" και ανακοινώνει ζημιές προ φόρων για το ίδιο διάστημα 249,5 εκατομμυρίων ευρώ».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της Ν.Δ. «το μικτό περιθώριο κέρδους Ιανουαρίου –Ιουνίου προ φόρων τόκων αποσβέσεων και προβλέψεων για επισφάλειες, περιορίστηκε από τα 957.000.000 ευρώ το 2015 σε μόλις 284.000.000 ευρώ το 2018».

«Κι όμως η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της ΔΕΗ δηλώνει ικανοποιημένη, την ώρα που τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 αποδεικνύουν ότι η τραγική πορεία της εταιρείας συνεχίζεται επιταχυνόμενη και αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, τότε θα αποβεί μοιραία», σημείωσε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως «η πλήρης αντιστροφή της εικόνας των αναμορφωμένων οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2017, προκαλεί σοβαρότατο προβληματισμό για την αξιοπιστία της διοίκησης της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, ενώ πέρυσι η εταιρεία παρουσίασε οικονομικά αποτελέσματα που έδειχναν περιθώριο κέρδους EBITDA 200 εκατομμύρια ευρώ και καθαρά κέρδη προ φόρων 31 εκατομμύρια ευρώ για το 1ο εξάμηνο του 2017, φέτος στις αναμορφωμένες καταστάσεις για το ίδιο διάστημα, παρουσιάζει περιθώριο κέρδους EBITDA μόλις 90 εκατομμύρια ευρώ και ζημιές προ φόρων ύψους 249,5 εκατομμυρίων ευρώ!».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ