Skip to main content

Σκρέκας: Ο Τσίπρας ανησυχεί με την ενίσχυση της Τουρκίας, αλλά ενοχλείται με της Ελλάδας

Το σχόλιο του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα στην Ολομέλεια της Βουλής για την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ανήσυχος επειδή η Τουρκία προσπαθεί να ενισχύσει την πολεμική της μηχανή, αλλά ενοχλείται που η ελληνική κυβέρνηση ενισχύει την αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδας», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Τσίπρα στις δηλώσεις εκπροσώπου της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τη στήριξη εκσυγχρονισμού του F-16, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρατήρησε:

«Ο κ. Τσίπρας φοβάται μήπως η Τουρκία εξοπλίσει την πολεμική της μηχανή. Για ποιον λόγο όμως όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωνε την απόκτηση των RAFALΕ, την πρόθεση να αγοράσουμε F-35, από τα οποία έχει αποκλειστεί η Τουρκία, την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει το στόλο της με τις γαλλικές φρεγάτες, τότε γιατί ο κ. Τσίπρας φώναζε ότι χρεώνουμε τη χώρα;», είπε ο Κώστας Σκρέκας και πρόσθεσε:

«Από τη μια ο κ. Τσίπρας στενοχωριέται που προσπαθεί η Τουρκία να ενισχύσει τη δικιά της δύναμη, αλλά ενοχλείται, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, η ελληνική κυβέρνηση ενισχύουν την αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδας».

«Όταν ο πρωθυπουργός συμφώνησε και έφερε στη Βουλή των Ελλήνων την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, ο κ. Τσίπρας που ήταν τότε; Ψηφίσατε την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία; Όχι δεν ψηφίσατε. Όταν πήγε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Αμερικανικό Κογκρέσο, ο μόνος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε και καταχειροκροτήθηκε και εκπροσώπησε όλον τον Ελληνισμό, ο κ. Τσίπρας που ήταν και τι έλεγε;

»Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει ενισχύσει, όχι μόνο την αμυντική και αποτρεπτική δύναμη της χώρας μας, αλλά έχει ενισχύσει τις διεθνείς συμμαχίες, έχει διεθνοποιήσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που προκαλεί η Τουρκία. Και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στον Τούρκο πρόεδρο και απ΄ό,τι φαίνεται δεν αρέσει και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Σκρέκας.