Skip to main content

Σκρέκας στο ΕΒΕΘ: «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις» με επιδότηση φ/β και αποθήκευση ενέργειας

Πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στο ενεργειακό πεδίο - Στο ΔΣ του ΕΒΕΘ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στο ενεργειακό πεδίο παρουσίασε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Τον κ. Σκρέκα προλόγισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Ιωάννης Μασούτης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εστίασε στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για τις επιχειρήσεις, το οποίο θα προκηρυχθεί σύντομα.

Ακόμη αναφέρθηκε σε πρόγραμμα το οποίο θα έρθει σύντομα προς υλοποίηση για την επιδότηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε ταράτσες, στέγες κ.ά.

Ειδικά για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και βιομηχανίες υπογράμμισε την ύπαρξη του θεσμικού πλαισίου για τη σύναψη διμερών συμβολαίων για την παροχή ενέργειας.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε πως από τη διάρκεια του πολέμου εξαρτάται και η διάρκεια της ενεργειακής κρίσης.

“Το πρόβλημα υπερβαίνει την Ελλάδα” είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη καλείται να αγοράσει πολύ πιο ακριβά το φυσικό αέριο, σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου και μοιραία χάνει ανταγωνιστικότητα από την ενεργειακή κρίση.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε και στα προβλήματα που προκαλεί στην οικονομία και στις επιχειρήσεις η συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση.

Τέλος τοποθετήθηκε και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μελών του ΔΣ του ΕΒΕΘ.