Skip to main content

Sky Express: Δύο νέα δρομολόγια σε Πάρο και Μύκονο από Θεσσαλονίκη

Η αεροπορική εταιρεία έφτασε να έχει μερίδιο 34% στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με 1.860 διαθέσιμες θέσεις ημερησίως.

Δύο νέα δρομολόγια προς Πάρο και Μύκονο προσθέτει στο πτητικό της πρόγραμμα από τη Θεσσαλονίκη η Sky Express από τον Ιούλιο, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα που δίνει στην πόλη, αλλά και το πόσο σημαντική είναι για την επιβατική της κίνηση. Μάλιστα, στις δύο αυτές νέες γραμμές θα υπάρχουν τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις και δη σε βολικές ώρες για τον επιβάτη, νωρίς το μεσημέρι.

Η δυναμική της ανάπτυξη στην πόλη, στην οποία επέλεξε να επενδύσει από την πρώτη στιγμή, αναδεικνύοντάς την ως στρατηγικό κόμβο στο δίκτυό της και αξιοποιώντας την μάλιστα και ως βάση για ένα από τα αεροπλάνα της, φαίνεται και από το γεγονός ότι η εταιρεία έφτασε να έχει μερίδιο 34% στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με 1.860 διαθέσιμες θέσεις ημερησίως. Ένα ακόμα δυνατό της δρομολόγιο είναι επίσης το Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο, ενώ η Sky Express, πέραν της Αθήνας και του Ηράκλειου, πετάει από Θεσσαλονίκη προς Σκύρο, Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη και Κέρκυρα. Μάλιστα, η εταιρεία θέλει να δει πώς θα κυλήσουν οι καλοκαιρινοί μήνες, ώστε να σχεδιάσει και τα επόμενα βήματά της για την πόλη, που παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής της.

«Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ σημαντική για μας και η παρουσία μας στην πόλη μάς έχει δικαιώσει» εξηγεί η sales manager της Sky Express, Άννα Κατσανέβα, υπογραμμίζοντας το σημαντικό capacity της εταιρείας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η Sky Express επέλεξε να δώσει σε μια συμβολική κίνηση το όνομα «My Thessaloniki» σε ένα από τα αεροσκάφη της, θέλοντας να αποδείξει τη στρατηγική σημασία που έχει για την εταιρεία η Θεσσαλονίκη και ευρύτερα η Μακεδονία, αλλά και να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που της έχουν δείξει οι κάτοικοί της με ένα πολύ ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς και υψηλή πληρότητα στις πτήσεις.

Πάντως από το πτητικό πρόγραμμα της Sky Express σταματά το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρνακα, που ήταν και το μοναδικό διεθνές δρομολόγιο της Sky Express από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η εταιρεία, το 70% του στόλου της οποίας αποτελείται από αεροσκάφη νεότερα του ενός έτους, αναμένει τον Απρίλιο ένα ακόμα καινούριο αεροσκάφος Airbus A-320neo, συνεχίζοντας τη φιλοπεριβαλλοντική της στρατηγική. Σημειώνεται ότι, όπως συχνά επισημαίνει η Sky Express, διαθέτει τον πιο «πράσινο» στόλο στην Ελλάδα.