Σάββατο 17 Αυγούστου 2019
x

SKYGREECE AIRLINES: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ

Την έναρξη των υπερατλαντικών πτήσεων της SkyCreece Airlines από Ελλάδα σε ΗΠΑ και Καναδά ανακοίνωσαν σήμερα οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

«Γέφυρες» επικοινωνίας με τους Έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ και του Καναδά, μέσω της έναρξης των υπερατλαντικών πτήσεων της από Ελλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει η ελληνική αεροπορική εταιρεία SkyCreece Airlines.

Όπως ανακοίνωσαν, σήμερα, εκπρόσωποι της εταιρείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, «πρωταρχικός στόχος είναι να αποτελέσει η εταιρεία τον συνδετικό κρίκο της ομογένειας με την πατρίδα», πραγματοποιώντας απευθείας πτήσεις σε τακτική -και όχι εποχική- βάση, με χαμηλούς ναύλους.

Η εταιρεία, που είναι δημιούργημα ομογενών επιχειρηματιών, με πορεία στους τομείς της αεροπορίας και του τουρισμού, και πρόεδρο τον πατήρ Νικόλαο Αλεξανδρή, "ανοίγει τα φτερά της" στις 24 Μαΐου με την πτήση Αθήνα-Τορόντο-Μόντρεαλ, ενώ στις 18 Ιουνίου ξεκινά το δεύτερο δρομολόγιο με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. κάνοντας στάση στη Βουδαπέστη, και τελευταίο σταθμό το Τορόντο. Ακολούθως, στις 19 Ιουνίου ξεκινά το δρομολόγιο Αθήνα- Νέα Υόρκη και στις 26 Ιουνίου το Αθήνα-Ζάγκρεμπ-Τορόντο. Τα περισσότερα δρομολόγια έχουν 3 πτήσεις την εβδομάδα. Τον χειμώνα θα παραμείνει με 2 φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο της Αθήνας για Νέα Υόρκη και 1 φορά το Αθήνα-Τορόντο και ακόμη μια το Θεσσαλονίκη-Τορόντο.

Τη στήριξη της κυβέρνησης στο μεγάλο αυτό εγχείρημα της SkyGreece Airlines, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα στοίχημα της εταιρείας να συνδέσει όλο το χρόνο τους ομογενείς με την μητέρα πατρίδα. Σε ό,τι αφορά το σήμα της εταιρείας, που είναι η ελληνική σημαία στο ουραίο πτερύγιο, η κ. Κουντουρά δήλωσε ότι πρόκειται για την καλύτερη προβολή της χώρας μας.

Σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό δυναμικό της εταιρείας, πέραν του ιδιόκτητου Boeing 767-300 ER, προστέθηκε μέσω leasing ένα Airbus A-340, το οποίο θα πιλοτάρουν πιλότοι της παλαιάς Ολυμπιακής. Ταυτόχρονα η εταιρεία προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την βουλγαρική ΒΗ Air, ενισχύοντας περαιτέρω το πτητικό της έργο με 6 αεροσκάφη και ενδυναμώνοντας την παρουσία της στην ευρύτερη Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Στους μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας όπως αποκάλυψε ο CCO Βασ. Αλεφάντης, είναι η σύνδεση της Ελλάδας με Σικάγο, Βοστόνη και Ν. Αφρική.

Η εταιρεία έχει έδρα στο Μαρκόπουλο Αττικής και γραφεία στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο και τη Νέα Υόρκη. Απασχολεί 150 άτομα συνολικά, (100 εργάζονται στην Ελλάδα), ενώ αναμένονται 60 προσλήψεις σε προσωπικό καμπίνας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ