Skip to main content

Σλοβένικη αλληλεγγύη στους Έλληνες εργαζόμενους

Διαδήλωση μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιουμπλιάνα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζομένους, διοργάνωσε η Ένωση Ανεξάρτητων Εργατικών Συνδικάτων της Σλοβενίας (ZSSS).

Διαδήλωση μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιουμπλιάνα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζομένους, διοργάνωσε η Ένωση Ανεξάρτητων Εργατικών Συνδικάτων της Σλοβενίας (ZSSS).

Ο επικεφαλής της Ένωσης Ντούσαν Σέμολιτς δήλωσε ότι δισεκατομμύρια ευρώ εστάλησαν στην Ελλάδα ως οικονομική βοήθεια και δεν έφθασαν ποτέ στους εργαζόμενους, αλλά επιστρέφουν πίσω στις τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας.
 
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει απαράδεκτα μέτρα» είπε ο κ. Σέμολιτς προσθέτοντας ότι «αυτά οδηγούν στη φτώχεια και τιμωρούν εκείνους που δεν είναι υπεύθυνοι για την κρίση, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στην Ελλάδα».
 
Ο επικεφαλής της Ένωσης Ανεξάρτητων Συνδικάτων εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Σλοβενία πρέπει να συνεχίσει να συνεισφέρει στο ταμείο για τη διάσωση της Ελλάδας, και όχι των πολιτικών, που πείθουν τους πολίτες για την ανάγκη μείωσης των δαπανών.
 
Επισημαίνοντας την ανάγκη για νέες θέσεις απασχόλησης, ο κ. Σέμολιτς είπε ότι «οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα μπορούν να εξασφαλίσουν πόρους, όπως και στις άλλες χώρες - δουλεύοντας».
 
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οικονομική ανάπτυξη, κοινωνικά δικαιώματα» είπε και συμπλήρωσε: «Αυτό που είναι λάθος στην ΕΕ, είναι ότι  βλέπουν ως απειλή στην οικονομική ανάπτυξη, το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και τα κοινωνικά τους δικαιώματα».
 
«Οι πολιτικοί προσπάθησαν να πείσουν όλους ότι οι Έλληνες είναι οκνηροί, ότι οι εργαζόμενοι έχουν τόσα πολλά δικαιώματα και ότι ζούσαν πολύ καλά, όταν άρχισαν να αποστέλλουν την οικονομική βοήθεια στη χώρα» υπογράμμισε.
 
Το ίδιο συμβαίνει και στη Σλοβενία, θέλουν να εισάγουν δίδακτρα στην εκπαίδευση, μικρότερες αποζημιώσεις λόγω απόλυσης και να διευκολύνουν τις απολύσεις. Θέλουν να γνωρίζουμε ότι τα είχαμε όλα πολύ εύκολα, σημείωσε ο κ. Σέμολιτς.
 
Το αρχικό πρόβλημα είναι η αναδιανομή του κεφαλαίου, που ήταν πάντα υπέρ του κεφαλαίου και δεν λειτουργεί. «Αυτή η αλλαγή είναι αναγκαία σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο» υπογράμμισε ο κ. Σέμολιτς.