Skip to main content

Smart Farming στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Το Smart Farming υλοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus+, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελεί πρωτοβουλία 7 ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Το δεύτερο ετήσιο εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των συμμετεχόντων του έργου “Smart Farming” φιλοξενεί το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
 
Το “Smart Farming” υλοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus+, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελεί πρωτοβουλία επτά ευρωπαϊκών πανεπιστημίων: ISA Lille - Yncréa Hauts-de-France, UTAD Portugal, NMBU Norway, SLU Sweden, University of Helsinki Finland, University of Liège Gembloux Agro-BioTech Belgium και Perrotis College Greece. Επικεντρώνεται στη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα Γεωργίας Ακριβείας.

Από τις 10 έως τις 21 Ιουνίου φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Perrotis College, 50 σπουδαστές και 14 καθηγητές από Γαλλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία και Ελλάδα, με σκοπό την εκπαίδευση σε θέματα Γεωργίας Ακρίβειας, ρομποτικής, αισθητήρων εδάφους και φυτών, πληροφορικής, Γεωγραφικών συστημάτων πληροφορικής, διαχείριση δεδομένων κ.α. Οι σπουδαστές θα κάνουν παρουσιάσεις σχετικές με τη Γεωργία Ακρίβειας στις χώρες τους, θα παρουσιάσουν poster και θα εκπονήσουν και παρουσιάσουν ομαδική εργασία σε συναφή θέματα. Για την τελική αξιολόγηση τους θα συμμετέχουν  σε πενθήμερη εργασία σε συνεργαζόμενες εταιρίες και στο τέλος θα τους απονεμηθεί πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης και εξέτασης στο διδακτικό υλικό που αντιστοιχεί σε εννέα Ευρωπαϊκές Διδακτικές Μονάδες (ECTS) σε επίπεδο 7 (MSc). Ο κύριος σκοπός του έργου είναι να δημιουργηθούν  εκπαιδευτικό υλικό και μαθήματα εξ΄ αποστάσεως (distance e-learning) ελεύθερα σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία σε θέματα Γεωργίας Ακρίβειας.

Την Τρίτη 18 Ιουνίου (17:00) θα πραγματοποιηθεί στο Seth Frank Auditorium του Perrotis College, ημερίδα με παρουσιάσεις που αφορούν το πρόγραμμα και συνεργαζόμενες εταιρίες τεχνολογιών Γεωργίας Ακριβείας.