Skip to main content

Σοβαρές καταγγελίες για την επένδυση του ζεόλιθου

Ο βουλευτής Έβρου κ. Γιώργος Ντόλιος υπαινίσσεται σκοτεινές μεθοδεύσεις για τη ματαίωση της επένδυσης εξόρυξης ζεόλιθου, σε ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο βουλευτής Έβρου κ. Γιώργος Ντόλιος υπαινίσσεται σκοτεινές μεθοδεύσεις για τη ματαίωση της επένδυσης εξόρυξης ζεόλιθου, σε ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Όπως είναι γνωστό, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ανέθεσε την εκμετάλλευση μεταλλευτικού πεδίου 300 περίπου στρεμμάτων σε εταιρία, η οποία μετά από έρευνα απέδειξε την εκμεταλλευσιμότητα του κοιτάσματος. Το υπουργείο και συγκεκριμένα ο υφυπουργός κ. Μανιάτης δεν επικύρωσε ποτέ την ανάθεση, αντίθετα μάλιστα ζήτησε την ανάκληση της απόφασης για την ανάθεση.

Ο κ. Ντόλιος, γράφει στην ερώτησή του: «Θέλω να σας ενημερώσω για το ότι διακινούνται σχεδόν επίσημα φήμες ότι το υπουργείο μπλοκάρει την υπόθεση, εξυπηρετώντας συμφέροντα άλλης εταιρείας.

» Αυτή η «άλλη» εταιρεία έχει μισθώσει παρακείμενη έκταση για εξόρυξη ζεόλιθου την οποία δεν αξιοποιεί επικαλούμενη έλλειψη ζήτησης από την αγορά. Η ίδια εταιρεία όμως, κατά τις διακινούμενες φήμες, που έχουν γίνει κοινός τόπος στην κοινωνία του Έβρου, εισάγει ζεόλιθο από λατομικό χώρο που αξιοποιεί στην Βουλγαρία».