Skip to main content

Σοβαρές ζημίες στο κτίριο της ΥπΕΕ Θεσσαλονίκης

Εδώ και αρκετούς μήνες εμφανίσθηκαν σοβαρές και εκτεταμένες ζημίες στο κτίριο όπου στεγάζεται η ΥπΕΕ Θεσσαλονίκης στο Καλοχώρι. Το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο από το 1997.
Εδώ και αρκετούς μήνες εμφανίσθηκαν σοβαρές και εκτεταμένες ζημίες στο κτίριο όπου στεγάζεται η ΥπΕΕ Θεσσαλονίκης στο Καλοχώρι. Σε ένα κτίριο που έχει την δική του ιστορία από το 1997, όταν είχε κριθεί και ακατάλληλο. Συγκεκριμένα παρουσιάσθηκαν εγκάρσιες ρωγμές σε δύο κύριες δοκούς στην οροφή του πρώτου ορόφου, διαβρώθηκε η σιδερένια στέγη, κατέρρευσαν τμήματα ψευδοροφών κλπ, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολες και επικίνδυνες οι συνθήκες εργασίας των ελεγκτών που ξεπερνούν τους 200.

Την 7-4-2009 διενεργήθηκε έλεγχος από την κτηματική υπηρεσία του Νομού Θεσσαλονίκης του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών από τους μηχανικούς κα Τερζίδου και κ. Παπαγεωργίου με θέμα «έλεγχος στατικής επάρκειας και ασφάλειας του κτιρίου». Συντάχθηκε έκθεση από τους παραπάνω υπαλλήλους που ανέφερε τις ζημίες που υπάρχουν στο κτίριο με την επισήμανση ότι η έκθεση θα πρέπει να κοινοποιηθεί άμεσα στην Διεύθυνση Πολεοδομίας, Τμήμα Ετοιμόρροπων – Επικινδύνων Κτιρίων λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και αρμοδιότητας.

Τον Ιούλιο του 2009 η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας, Τμήμα Ετοιμόρροπων - Επικινδύνων Κτιρίων, αφού έλαβε υπ’ όψη την έκθεση της κτηματικής υπηρεσίας και επιβεβαίωσε και αυτή τα ευρήματα κρίνοντας ότι οι ζημίες είναι εκτεταμένες, έστειλε έγγραφα στην Κτηματική Υπηρεσία ότι άμεσα θα πρέπει να ανατεθεί σε ιδιώτη πολιτικό μηχανικό μελέτη έρευνας των ζημιών και μελέτη αποκατάστασης των ζημιών, αφού βγουν οι σχετικές άδειες.

Από τότε το θέμα έχει λιμνάσει παρά τις προσπάθειες και επισημάνσεις της Διεύθυνσης της ΥπΕΕ για επίλυση του θέματος. Πριν επανέλθουμε στο θέμα, περιμένουμε τις απαντήσεις των αρμοδίων, καθώς και την ευαισθητοποίησή τους για τους εργαζόμενους στην ΥπΕΕ σε ένα τόσο καίριο πόστο.