Skip to main content

Σοφιανός: Κακοστημένη παράσταση της κυβέρνησης το «καλάθι του νοικοκυριού»

«Αρνούμαστε την ΕΕ και την κανονικότητά της, αντιπαλεύουμε αυτές τις νόρμες και τις οδηγίες που διαμορφώνουν μνημόνια διαρκείας», είπε ο Ν. Σοφιανός

«Μια κακοστημένη παράσταση της κυβέρνησης και του υπουργού» χαρακτήρισε το μέτρο για το «καλάθι του νοικοκυριού» ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στη ΕΡΤ NEWS και πρόσθεσε ότι «η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού έχει χάσει μέσα σε έξι μήνες το 40% της αξίας της και του μέσου μισθού το 15%-20%», ενώ κάλεσε ως ένα μέτρο ουσίας, «να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη της πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης».

«Ακούμε τεχνοκρατικές προσεγγίσεις την ώρα που το λαϊκό νοικοκυριό αναστενάζει» σχολίασε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι «εμείς αρνούμαστε την ΕΕ και την κανονικότητά της, αντιπαλεύουμε αυτές τις νόρμες και τις οδηγίες που διαμορφώνουν μνημόνια διαρκείας».

«Υπάρχει», ανέφερε στη συνέχεια, «ο πόλεμος που κάνουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί με τον Πούτιν στις πεδιάδες της Ουκρανίας, είναι πόλεμος για τα πετρέλαια, για τις αγορές, για τις ζώνες επιρροής δεν είναι πόλεμος της δημοκρατίας απέναντι στους ολιγάρχες και τα 50 δισεκατομμύρια που έχει δώσει ο Μπάιντεν και η ΕΕ στον Ζελένσκι, δεν τα έχουν δώσει για τον Ζελένσκι, τα έχουν δώσει για να μπορέσουν να διαμορφώσουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ νέο πεδίο απέναντι στη Ρωσία και στην Κίνα», είπε.

Απαντώντας σε σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Χάρη Θεοχάρη, επισήμανε «βεβαίως υπάρχει μια απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, βεβαίως υπάρχει μια απαράδεκτη πολιτική "σφιξίματος" της Ρωσίας από τους ΝΑΤΟϊκούς» και τόνισε στη συνέχεια:

«Εδώ μιλάμε για εκατομμύρια που πληρώνει ο ελληνικός λαός και άμεσα με τις κυρώσεις και έμμεσα με αποστολές οπλισμού, παίρνοντας τεθωρακισμένα από τα νησιά και στέλνοντάς τα στην Ουκρανία» και απευθυνόμενος στον Χάρη Θεοχάρη είπε: «με τη στήριξη και του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος είσαστε τα πρωτοπαλίκαρα του ΝΑΤΟ και του Μπάιντεν, όμως αυτή η πολιτική κοστίζει στον ελληνικό λαό».

Ερωτηθείς πως θα διαχειριζόταν το ΚΚΕ αν ήταν κυβέρνηση το θέμα του πολέμου ο οποίος έχει επιπτώσεις στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ο Ν. Σοφιανός είπε ότι «η Ελλάδα πρώτα-πρώτα δεν θα ήταν μέρος της κρίσης και του πολέμου, δεν θα είχε εμπλακεί σε αυτό το αιματοκύλισμα στέλνοντας εξοπλισμούς και παίρνοντας μέρος σε κυρώσεις που πληρώνουν ο ελληνικός και οι ευρωπαϊκοί λαοί».

Υπενθύμισε, στη συνέχεια, ότι τα άλλα κόμματα ψήφισαν και στήριζαν «να γίνει το φυσικό αέριο στρατηγικό καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το οποίο σημαίνει εισαγωγές από τη Ρωσία και "θάψιμο" των λιγνιτών μας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δίνουν μαζί με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ενεργειακή) απεξάρτηση».

«Τώρα μας λένε "θα αφήσετε το φθηνό ρωσικό αέριο και θα πάρετε το πανάκριβο αμερικανικό LNG" και βγαίνει ο Μακρόν "στα κεραμίδια" για τις τιμές και τα παιχνίδια που παίζουν οι Αμερικάνοι. Όταν λοιπόν συμμετέχεις σε ένα πόλεμο, όταν εμπλέκεις τη χώρα σου, όταν ουσιαστικά ταυτίζεσαι με τους σχεδιασμούς των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σε βάρος της Ρωσίας, σε βάρος του οποιουδήποτε, τότε διαμορφώνεται κόστος που πληρώνουν οι λαοί», υπογράμμισε ο Ν. Σοφιανός.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα με τη λίστα προσώπων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων - υποκλοπών ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι «υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνομολογήσει και ψηφίσει όχι μόνο η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το θεσμικό πλαίσιο στο όνομα του εθνικού κινδύνου δεν εξαιρεί κανέναν» και πρόσθεσε: «προφανώς λοιπόν τα δημοσιεύματα ακουμπάνε σε πραγματικά γεγονότα και κατά τη γνώμη μας η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά σημείωσε την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, τονίζοντας ότι «μαζί με τις προκλήσεις ψήνεται και προσπάθεια δημιουργίας του εδάφους για συζητήσεις που θα οδηγήσουν στη συνεκμετάλλευση και στην εκποίηση κυριαρχικών δικαιωμάτων».