Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
x

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το υπουργείο είχε κάνει λόγο για «Κασσάνδρες» και τώρα η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος του ζητεί να δημοσιεύσει πίνακες.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης απαντούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με αφορμή την απόδραση των δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Νωρίτερα, το υπουργείο είχε κάνει λόγο για «Κασσάνδρες» και τώρα η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος του ζητεί να δημοσιεύσει τους πίνακες με ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, θανάτους κρατουμένων και ξυλοδαρμούς υπάλληλων από το 2015 και μετά.

Πιο αναλυτικά, η τοποθέτηση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Το άλλοθι των μικρόνοων: "Είχαν δοθεί εντολές"

Σχετικά με το σημερινό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης επ’ αφορμή της χθεσινής απόδρασης δύο υποδίκων τελικά και όχι καταδίκων Αλβανών κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και στο οποίο προφανώς υπονοώντας την Ομοσπονδία μας, ο συντάκτης του αναφέρεται σε «Κασσάνδρες», αντί άλλου σχολίου, επισημαίνουμε τα εξής:

Κατά τον μύθο η Κασσάνδρα απέκτησε την μαντική της ικανότητα μέσω δύο φιδιών που μαζί με τον αδερφό της Έλενο τους έγλυψαν στο πρόσωπο. Δεύτερον, η Κασσάνδρα μετά την πτώση της Τροίας βιάστηκε μέσα στον ναό της Αθηνάς. Ο βιασμός της βέβαια δεν πρόσθεσε τίποτα στην μαντική της ικανότητα, εξαγρίωσε όμως το πλήθος το οποίο εστράφει εναντίων των βιαστών της.

Υ.Γ. 1: Τους πίνακες με τους ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, τους θανάτους κρατούμενων και τους ξυλοδαρμούς υπαλλήλων από το 2015 και μετά δεν τους έχει πρόχειρους η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής; Γιατί δεν τους δημοσίευσε όπως έκανε με τον πίνακα των αποδράσεων από το 2000;

Υ.Γ.2: «Βιαστές και σκευωροί η αλήθεια τιμωρεί». Θα επανέλθουμε…».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ