Skip to main content

Σοκάρει η απολογία του πατέρα της Άννυ για το φρικιαστικό έγκλημα

Ο πατέρας 4χρονης είπε πως επί τρεις ημέρες τεμάχιζε το μικρό κορίτσι και πετούσε τα μέλη της σε τάπερ με χαλασμένα φαγητά.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που προκαλούν σοκ για την τύχη της 4χρονης κόρης του, Άννυ, έδωσε ο πατέρας της απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, είπε πως επί τρεις ημέρες τεμάχιζε το μικρό κορίτσι και πετούσε τα μέλη της σε τάπερ με χαλασμένα φαγητά.

Ο Στανισλάβ Μπακατζίεβ υποστήριξε στο δικαστήριο πως από τις 9 έως τις 12 Απριλίου 2015 τεμάχιζε με μαχαίρι την κόρη του, μόνος του και υπό την επήρεια ναρκωτικών που του έφερνε ο φίλος του, Νικολάι Αχμεντόφ, ο οποίος είχε την ιδέα του τεμαχισμού.

Δείχνοντας ψύχραιμος, ο πατέρας της μικρής, ο οποίος ζήτησε να τον ρωτούν και να απαντά, αντί του να μιλήσει απευθείας για όσα έγιναν στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, είπε πως δεν «έβρασε» τα κομμάτια του κοριτσιού: «Δεν έχω βράσει τίποτα. Ο Νικολάι έφερνε τάπερ με φαγητά που είχαν χαλάσει και τα ανακάτεψα με τα κομμάτια του παιδιού».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι βρήκε την κόρη του νεκρή, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, 9 Απριλίου 2015, στο κρεβάτι της και ότι επειδή είχε πάθει σοκ και έκλαιγε, ο συγκατηγορούμενός του, που εκείνο το διάστημα φιλοξενούσε στο σπίτι του, τον συμβούλεψε να τεμαχίσει, να εξαφανίσει, το παιδί, γιατί θα είχε «προβλήματα επειδή είμαι χρήστης ναρκωτικών».

Χωρίς την παρουσία της μητέρας του κοριτσιού στο εδώλιο, ο 28χρονος πατέρας της Αννυ περιέγραψε πως ο ρόλος του φίλου του εκείνες τις τρεις μέρες ήταν μόνο να του φέρνει κάθε βράδυ ναρκωτικά και πως «ο Νίκι» μάλλον δεν είδε τα κομμάτια του παιδιού «γιατί τα σκέπαζα κάτω από την κουβέρτα».

Στον καταιγισμό ερωτήσεων των δικαστών, ο κατηγορούμενος πολλές φορές αρνήθηκε να απαντήσει και όταν ο πρόεδρος του επεσήμανε πως αρνείται να δώσει τις λεπτομέρειες του τεμαχισμού, εκείνος απάντησε:

Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ... Νόμιζα ότι μπορώ.
Πρόεδρος: Είναι όλα γνωστά πλέον, έχουν γραφτεί στο βούλευμα.
Κατηγορούμενος: Δεν είναι κάτι κανονικό...
Πρόεδρος: Ντρέπεστε;
Κατηγορούμενος: Αισθάνομαι άσχημα... Δεν θέλω...
Πρόεδρος: Πότε ξεκινήσατε και πότε ολοκληρώσατε τη διαδικασία;
Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω... Χρειάστηκαν 2-3 μέρες. Από εκείνη την ώρα, μέχρι τις 12 του μηνός. Από τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής μέχρι το βράδυ του Πάσχα.
Πρόεδρος: Ο τεμαχισμός που έγινε;
Κατηγορούμενος: Στο χωλ του σπιτιού.
Πρόεδρος: Όλες τις μέρες;
Κατηγορούμενος: Ναι. Δεν ήμουν καλά, δεν ήμουν ο εαυτός μου.
Πρόεδρος: Το παιδί το τοποθετήσατε σε κάποιο σταθερό αντικείμενο;
Κατηγορούμενος: Όχι, πάνω στο πάτωμα.
Πρόεδρος: Ολοκληρώθηκε με μαχαίρι ή με κάποιο πριόνι;
Κατηγορούμενος: Δεν είχαμε πριόνι, με ένα μικρό μαχαίρι.
Πρόεδρος: Με το μαχαίρι σπάσανε τα κόκαλα;
Κατηγορούμενος: Δεν θέλω να πω...
Πρόεδρος: Θέλω να μας πείτε το γενικό περίγραμμα.
Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ να πω...

Για τον συγκατηγορούμενό του, ο 28χρονος υποστήριξε πως το πρωί που βρήκε νεκρό το παιδί «ο Νικολάι μου είπε 'δεν φταις εσύ'. Μου είπε να τεμαχίσω το παιδί. Μου είπε ότι το παιδί του είχε πει, τρεις μέρες πριν, πως το πονούσε η κοιλιά του, αλλά δεν μου το είπε για να μην με ανησυχήσει...».

Σύμφωνα με τον πατέρα της Αννυ, ο Νικολάι δεν μετείχε στον τεμαχισμό, αλλά τον βοήθησε στον καθαρισμό του σπιτιού. Είπε επίσης, πως ο «Νίκι» πέταξε δυο σακούλες με μέλη του παιδιού, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως δεν γνωρίζει αν τις σακούλες αυτές τελικά τις πέταξε ή τις έθαψε ο φίλος του. Συμπλήρωσε μάλιστα, πως αν έχει θαφτεί «κάτι της Αννυ» θα είναι στο Πεδίο του Αρεως. «Εγώ πάντως δεν έθαψα τίποτα» είπε μετά.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε από ποιο σημείο του σώματος της μικρής ήταν τα μέλη που πέταξε ο Νικολάι;
Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά δεν θα σας πω...

Ο Μπακατζίεβ είπε ακόμη πως ο Νικολάι τον εκβίαζε ζητώντας του χρήματα, πέντε-έξι χιλιάδες ευρώ, για να μην πει στη γυναίκα του τι έκανε στο παιδί.

Κλείνοντας την απολογία του, ο πατέρας της μικρής επανέλαβε πως δεν την σκότωσε και πως λυπάται για αυτό που έκανε.

Πρόεδρος: Δεν αισθάνεστε την ανάγκη ή την υποχρέωση να μας πείτε κάτι;
Κατηγορούμενος: Όχι... Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω...
Πρόεδρος: Αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη;
Κατηγορούμενος: Ναι. Δεν έχω σκοτώσει το παιδί. Λυπάμαι για αυτό που έχω κάνει. Ζητώ απ' όλους συγγνώμη και ιδιαίτερα από τη γυναίκα μου, γιατί εκείνη μέχρι σήμερα δεν πιστεύει ότι έχω σκοτώσει το παιδί.

Νωρίτερα, ο πατέρας του κοριτσιού είχε ζητήσει να φύγει από τη δικαστική αίθουσα η μητέρα της Αννυ. «Δεν θέλω να σας πω τι έγινε μετά το θάνατο της Άννυ, γιατί ούτε εγώ ο ίδιος δεν θα αντέξω και θα λιποθυμήσω» είπε ο πατέρας της τετράχρονης στην απολογία του στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, ζητώντας να φύγει από την αίθουσα η μητέρα της.
 
Η μητέρα της μικρής τού φώναξε «γιατί το σκότωσες το παιδί;» και αποχώρησε από την αίθουσα.

Κλαίγοντας, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι βρήκε την κόρη του νεκρή και ότι έπαθε σοκ. Είπε επίσης πως μετά πήρε πολλά ναρκωτικά και δεν είχε αίσθηση. «Δεν ξέρω πού βρισκόμουν» είπε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη.