Skip to main content

Ιεράπετρα: Σκότωσε τη σύζυγό του με 8 μαχαιριές-Η 13η γυναικοκτονία από τις αρχές του 2021

Ο δράστης είχε αναφέρει πριν λίγο καιρό σε γνωστούς του ότι θα σκότωνε την 48χρονη πρώην σύζυγό του, για μεταξύ τους διαφορές.

Ακόμα μία γυναικοκτονία, η 13η στη χώρα μας το 2021, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κρήτη, μεγαλώνοντας τη μαύρη λίστα των γυναικών που βρήκαν τον θάνατο από πρώην ή νυν συντρόφους τους

Θύμα είναι μία μητέρα τεσσάρων παιδιών, 25, 22 και δύο δίδυμων κοριτσιών 18 ετών, η Νεκταρία, με καταγωγή από χωριό του Ηρακλείου. Η 48χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε 8 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός της από τον πρώην σύζυγό της.

Απειλεί να αυτοκτονήσει ο δράστης

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται εδώ και 3 ώρες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ αστυνομικών και του 54χρονου που δολοφόνησε τη σύζυγό του και μητέρα τεσσάρων παιδιών και στη συνέχεια ανέβηκε σε ψηλό σημείο απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει.

Στο σημείο βρίσκεται ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας που συνομιλεί με τον άνδρα, ενώ επιστρατεύτηκε και ο γιος του, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του. Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς ασθενοφόρο και όχημα της Πυροσβεστικής, ενώ στη θαλάσσια περιοχή βρίσκεται σκάφος του Λιμενικού.



Κοντά στα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διαπράχθηκε η δολοφονία, λίγο πριν τις 11, έφτασε ο ιατροδικαστής για να ελέγξει τη σορό της γυναίκας και να καταλήξει στο πόρισμα του θανάτου της.

Το χρονικό του εγκλήματος

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα συγκλονίζουν. Σύμφωνα με αυτές, το περιστατικό φαίνεται πως έγινε σε εξωτερικό χώρο ενοικιαζόμενων δωματίων. Όταν ο 54χρονος συναντήθηκε με την 48χρονη, της επιτέθηκε με σφοδρότητα, ρίχνοντας την κάτω αρχικά με μια μοτοσικλέτα και στη συνέχεια με οκτώ μαχαιριές τη σκότωσε ακαριαία.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της διευθύντριας του ξενοδοχείου όπου έγινε η άγρια δολοφονία, ο δράστης ήταν απόλυτα ψύχραιμος, ενώ είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να τη σκοτώσει, αφού έλεγε σε κοντινά του πρόσωπα ότι αν δεν καταφέρει να πείσει τη γυναίκα να τα ξαναβρούν, θα τη σκοτώσει…

Σύμφωνα με το cretapost, η 48χρονη έφυγε σήμερα το πρωί από το σπίτι, όπου έμενε με τον νέο της σύντροφο, στην Ιεράπετρα, για να πάει στο ξενοδοχείο στην περιοχή της Περιστεράς, προκειμένου να κάνει ένα δοκιμαστικό για να πιάσει δουλειά.

«Η κοπέλα ήρθε το πρωί να κάνει δοκιμαστικά για να δούμε αν θα την πάρουμε του χρόνου. Αυτός, όπως μάθαμε, την ακολούθησε από το σπίτι της. Η μητέρα μου βρισκόταν στο πάρκινγκ όταν η κοπέλα έφτασε στο ξενοδοχείο, συνοδευόμενη από τον φίλο της. Ο φίλος της έφυγε και στη συνέχεια η 48χρονη μπήκε μέσα και πλησίασε τη μητέρα μου. Εκείνη την ώρα μπαίνει αυτός με τη μηχανή του μέσα στο πάρκινγκ και την εμβολίζει, τη ρίχνει κάτω. Σηκώνεται η Νεκταρία και η μητέρα μου φεύγει για να πάει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Όταν επέστρεψε η μητέρα μου είδε τον 54χρονο πάλι στο πάρκινγκ απόλυτα ψύχραιμο. Εκείνη δεν γνώριζε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν την είχε σκοτώσει. Και του λέει "Πού είναι η …; Τι της έκανες;" και της απαντά "Είχαμε προηγούμενα" και φεύγει», ανέφερε, μιλώντας στο cretapost, η διευθύντρια του ξενοδοχείου, περιγράφοντας και τις επόμενες κινήσεις του δολοφόνου: «Στην είσοδο δεν έπαιρνε μπροστά η μηχανή του. Την παρατάει και φεύγει με τα πόδια και πάει στο δίπλα χωράφι, που είναι γκρεμός. Εκεί απειλεί εδώ και ώρες να αυτοκτονήσει, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στο σημείο».

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται τόσο η διευθύντρια του ξενοδοχείου όσο και η μητέρα της που αντίκρισε νεκρή την 48χρονη.

«Η μητέρα μου όταν είδε έτσι τον 54χρονο δεν κατάλαβε ότι την είχε σκοτώσει. Νόμιζε ότι είχε κρυφτεί κάπου, επειδή εμφανίστηκε ο πρώην σύζυγός της. Μετά που την έψαξε, την βρήκε πεσμένη, μέσα σε μία λίμνη αίματος. Η μητέρα μου είναι σε κατάσταση σοκ. Είδαμε από τις κάμερες ότι την κυνηγούσε για να τη σκοτώσει. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε», τόνισε σχετικά η διευθύντρια του ξενοδοχείου.

Η 48χρονη είχε πρόσφατα φτιάξει τη ζωή της

Σύμφωνα με το cretapost, η 48χρονη πρόσφατα είχε φτιάξει τη ζωή της μετά το διαζύγιο που πήρε από τον πρώην σύζυγό της.

«Απ’ ό,τι γνωρίζω έχουν πάρει κανονικά διαζύγιο, ωστόσο εκείνος δεν έφευγε από το σπίτι. Η 48χρονη όμως ξανάφτιαξε τη ζωή της και απ’ ό,τι γνωρίζω εκείνος το έμαθε πρόσφατα. Η κοπέλα έμενε με τον νέο της φίλο, ενώ δύο ημέρες πριν ο πρώην σύζυγός της είχε προαναγγείλει ότι θα τη σκοτώσει, αλλά όλοι πίστευαν ότι θα έμενε στα λόγια», είπε σχετικά στο cretapost η διευθύντρια του ξενοδοχείου.

Είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει το θύμα

Σημειώνεται ότι μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν τον δράστη αναφέρουν πως ο 54χρονος είχε προαναγγείλει τη δολοφονία εδώ και καιρό, έχοντας μεγάλες διαφορές με τη 48χρονη, λέγοντας σε γνωστούς του πως θα τη σκότωνε, χωρίς κανείς να πιστέψει ότι σοβαρολογούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, ο 54χρονος πριν από δύο ημέρες είχε απειλήσει πως θα σκοτώσει το θύμα και μάλιστα η 48χρονη το είχε εκμυστηρευτεί σε φίλη της.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ο 54χρονος δράστης είχε απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν την τοπική κοινωνία. Ένας άνθρωπος που κάποτε είχε οικονομική άνεση και διέθετε φορτηγά, βυθίστηκε στα χρέη και έχασε τα πάντα. Τράπεζες έκαναν κατάσχεση σε περιουσιακά του στοιχεία και όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν, άλλαξε από τότε η συμπεριφορά του