Skip to main content

Σοκάρει ο 38χρονος: Δεν σκότωσα τη φίλη μου - Ήθελε να αποτεφρωθεί

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τον θάνατό της 40χρονης φίλης του. Φέρεται να δήλωσε ότι εκπλήρωσε την επιθυμία της και έτσι την έκαψε.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 38χρονος που κατηγορείται ότι τεμάχισε και έκαψε το πτώμα της φίλης του στο σπίτι του στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με όσα είπε στην απολογία του ο άνδρας, διατηρούσε φιλική σχέση με την 40χρονη, που είπε πως έκανε σκληρή χρήση ναρκωτικών, ενώ αυτός ήταν σε απεξάρτηση.

Ο άνδρας φέρεται να ισχυρίστηκε πως η γυναίκα, που ήταν από τη Γερμανία, του είχε εκμυστηρευτεί κατά το παρελθόν ότι θα ήθελε να αποτεφρωθεί όταν φύγει από τη ζωή.

Έτσι, όπως φέρεται να είπε, όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών, φοβήθηκε να ειδοποιήσει τις αρχές ότι η 40χρονη πέθανε και αποφάσισε για αυτόν τον λόγο, όπως υποστήριξε, να εκπληρώσει την επιθυμία της.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τον θάνατό της, ενώ όπως φέρεται να είπε έκοψε τα άκρα της με ένα κοπίδι και έβαλε το σώμα της στη σόμπα του σπιτιού.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας οδηγήθηκε στις φυλακές.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και έχει μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, ενώ το ένα του πόδι είναι προσθετικό.

Ο 38χρονος συνελήφθη για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 40χρονης μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης της εξαφάνισης 40χρονης τον Δεκέμβριο του 2018, η οποία διέμενε στην περιοχή της Σταυρούπολης και έπειτα από την αξιοποίηση του υλικού και την εξέταση του 38χρονου προέκυψε ότι, στις 28 Δεκεμβρίου του 2018 ευρισκόμενοι στην οικία του δράστη στην περιοχή του Φιλύρου, η γυναίκα απεβίωσε.

Στη συνέχεια, ο 38χρονος απέκρυψε τη σορό της και μετέβη στο σπίτι της 40χρονης στην περιοχή της Σταυρούπολης απ’ όπου αφαίρεσε κάρτες ανάληψης και άλλα προσωπικά της αντικείμενα προβαίνοντας τμηματικά σε αναλήψεις χρηματικού ποσού και σε οικονομικές συναλλαγές με διάφορες επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 38χρονος προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του, επιχείρησε να σκηνοθετήσει υποτιθέμενη φυγή της γυναίκας στο εξωτερικό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλειδιά του διαμερίσματος της 40χρονης και ένα καλοριφέρ που αφαίρεσε από το διαμέρισμά της.

Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό της σορού.