Skip to main content

Σοκαριστικά βίντεο στο Περού από τη σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό όχημα

Το πυροσβεστικό όχημα βγήκε στον διάδρομο απογείωσης και βρέθηκε στην πορεία του αεροπλάνου, το οποίο μετέφερε 120 επιβάτες.

Δύο πυροσβέστες στο διεθνές αεροδρόμιο της Λίμα του Περού σκοτώθηκαν την Παρασκευή, όταν το πυροσβεστικό τους όχημα συγκρούστηκε με αεροπλάνο της LATAM Airlines που ετοιμαζόταν να απογειωθεί.

Το πυροσβεστικό όχημα βγήκε στον διάδρομο απογείωσης και βρέθηκε στην πορεία του αεροπλάνου, το οποίο μετέφερε 120 επιβάτες. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε ότι 20 επιβάτες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο με τουλάχιστον δύο να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Βίντεο από το περιστατικό που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το αεροσκάφος να συγκρούεται με το πυροσβεστικό όχημα και στη συνέχεια να παίρνει γρήγορα φωτιά και να ακινητοποιείται στη συνέχεια.

Η Lima Airport Partners, η εταιρεία που διαχειρίζεται το Διεθνές Αεροδρόμιο Χόρχε Τσάβες, ανέφερε ότι η λειτουργία των εγκαταστάσεων ανεστάλη. Στο Airbus A320neo επέβαιναν 120 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος. «Οι ομάδες μας παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα σε όλους τους επιβάτες, οι οποίοι είναι σε καλή κατάσταση», ανέφερε η εταιρεία.

«Όλοι στην αίθουσα αναχωρήσεων ήταν ανήσυχοι μέχρι που είδαμε ότι το αεροπλάνο σταμάτησε και στη συνέχεια έφτασαν τα πυροσβεστικά οχήματα και τα ασθενοφόρα», δήλωσε ο Μάουρο Φερέιρα, ένας Βραζιλιάνος που περίμενε να επιβιβαστεί σε πτήση επιστροφής στον Παναμά, ο οποίος βιντεοσκόπησε το περιστατικό.