Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020
x

EΙΚΟΝΑ ΝΤΡΟΠΗΣ: ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ

Ο καθηγητής είναι καθισμένος στην καρέκλα του με δύο αγνώστους να τον κρατάνε και να του έχουν κρεμάσει πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό.

Μία σοκαριστική φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρης Μπουραντώνης ανήρτησαν μέλη της «Πρωτοβουλίας μαχητικής αλληλεγγύης» σε γνωστή ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου.

Στη φωτογραφία, που θυμίζει άλλες, θλιβερές εποχές και ντροπιάζει το ελληνικό πανεπιστήμιο και τη χώρα, ο καθηγητής είναι καθισμένος στην καρέκλα του με δύο αγνώστους να τον κρατάνε και να του έχουν κρεμάσει πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό που φέρει το μήνυμα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Ειρωνεύονται μάλιστα τον κ. Μπουραντώνη λέγοντας το εξής: «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Η φωτογραφία συνοδεύεται από μακροσκελές κείμενο, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Το πρωί της Πέμπτης 29/10 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση/εκκένωση του γραφείου του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μία δράση στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος αλληλεγγύης για έναν Οκτώβρη υπεράσπισης των καταλήψεων. Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ. Ο Δημήτρης Μπουραντώνης εκμεταλλευόμενος τη θέση που τότε κατείχε ως αντιπρύτανης, υπήρξε μέλος εκείνου του διοικητικού προσωπικού που ασκούσε πιέσεις στις κατασταλτικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις παραπάνω εκκενώσεις. Είναι ο ίδιος που εκμεταλλευόμενος την "ακαδημαϊκή αυθεντία" του φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Είναι ο ίδιος που αποτελεί κομμάτι μιας συντηρητικής ακαδημαϊκής κοινότητας που οραματίζεται έναν εξευρωπαισμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων. Είναι ο ίδιος που εμπλέκεται σε ύποπτες αναθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων σε οργανισμούς και εταιρίες για αμισθί παροχή πνευματικής εργασίας που συνεπάγεται την εκμετάλλευση φοιτητών/τριων που ασκούν την πρακτική τους."
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ