Skip to main content

Βίντεο σοκ από την Οδησσό: Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης ενώ κολυμπούσαν

Κάμερα κατέγραψε τη σοκαριστική στιγμή κατά την οποία δυο άνθρωποι ανατινάζονται την ώρα που κολυμπούν σε χωριό της Οδησσού

Τη σοκαριστική στιγμή κατά την οποία δυο άνθρωποι ανατινάζονται την ώρα που κολυμπούν σε χωριό της Οδησσού, από έκρηξη νάρκης που είχε τοποθετηθεί στην παραλία, κατέγραψε κάμερα της περιοχής.

Δύο ακόμη λουόμενοι στην παραλία τραυματίστηκαν από την έκρηξη στο παραθαλάσσιο χωριό Ζατόκα της Μαύρης Θάλασσας.

Και όλα αυτά, τη στιγμή, που οι αρχές της Οδησσού κάλεσαν τους κατοίκους να μην κολυμπούν στα νερά δίπλα στην εμπόλεμη πόλη-λιμάνι και μάλιστα προχώρησαν στο κλείσιμο των παραλιών αυτό το καλοκαίρι, φοβούμενες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε πολυσύχναστα σημεία.

Είχε προηγηθεί η έκρηξη μιας άλλης νάρκης σε παραλία της Οδησσού τον Ιούνιο, η οποία σκότωσε έναν 50χρονο πατέρα μπροστά στα μάτια της τρομοκρατημένης οικογένειάς του.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτιμά ότι χιλιάδες ρωσικές νάρκες έχουν τοποθετηθεί στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στα τέλη Φεβρουαρίου. Ορισμένες ενεργοποιούνται με την επαφή, ενώ άλλες πυροδοτούνται σε τυχαία χρονικά διαστήματα, αποτελώντας σημαντική απειλή για τους αμάχους.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία είναι συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης Απαγόρευσης Ναρκών του 1997 - αν και η Ρωσία δεν υπέγραψε τη συμφωνία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους 89 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκκαθάριση της Ουκρανίας από τις νάρκες.

Δείτε το βίντεο: