Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Sold out τα ξενοδοχεία λόγω Agrotica-Χαμός και στα Airbnb

Δεν πέφτει καρφίτσα στα ξενοδοχεία της πόλης - 86% η πληρότητα στα Airbnb - Δίνουν και παίρνουν οι κρατήσεις στα εστιατόρια.

Το δυνατό χαρτί των κλαδικών εκθέσεων που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, αυτό της Agrotica, φαίνεται πως έκανε για μία ακόμη χρονιά το… θαύμα του γεμίζοντας τα ξενοδοχεία, αλλά και τα Airbnb της πόλης για το Σαββατοκύριακο που διανύουμε.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις εκθετών που αναγκάστηκαν να μείνουν σε ξενοδοχεία περιμετρικά της πόλης, όπως για παράδειγμα στην Περαία και στην Αγία Τριάδα, καθώς δεν βρήκαν δωμάτια σε κεντρικά ξενοδοχεία, ενώ άλλοι έσπευσαν να ζητήσουν να φιλοξενηθούν σε φίλους και γνωστούς.
 
Κάνοντας μία αναζήτηση σε δημοφιλείς ιστοσελίδες κρατήσεων, γίνεται αμέσως αντιληπτό πως τα δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης έχουν σχεδόν εξαντληθεί, ενώ όσα έχουν απομείνει αναπροσάρμοσαν πολύ προς τα πάνω τις τιμές τους.
 
Στις πλέον δημοφιλείς ιστοσελίδες κρατήσεων, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης αγγίζει περί το 99%, ενώ στην σελίδα της Airbnb η πληρότητα είναι μέχρι και την Κυριακή στο 86%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό.  
Την ίδια ώρα οι εστιάτορες κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν σταματούν, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, να δέχονται κρατήσεις για σήμερα, αλλά και για το μεσημέρι της Κυριακής. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος που έχει συρρεύσει στην πόλη, δημιουργεί προσδοκίες για ένα Σαββατοκύριακο, που θα συνεισφέρει στα έσοδα των ταμείων εστιατορίων, καφέ και μπαρ.  
 
130.000 επισκέπτες αναμένονται στην Agrotica

Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η κινητικότητα που καταγράφεται στα καταλύματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και στα εστιατόρια, καθώς η 28η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, ΔΕΘ - Helexpo σπάει για πρώτη φορά το φράγμα των 2.000 εκθετών, ενώ είναι εδώ και περίπου δύο μήνες sold out, έχοντας καλύψει και το τελευταίο τμ, του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
 
Η Agrotica, που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγροτική έκθεση της Ευρώπης και αναμένεται να συγκεντρώσει 130.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό.
 
Εκτιμάται πως το οικονομικό αποτύπωμα, που αφήνει η τετραήμερη διοργάνωση,   στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αγγίζει τα 25 έως 30 εκατ. ευρώ.