Skip to main content

Σομαλία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από διπλή έκρηξη παγιδευμένων οχημάτων

Δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα εξερράγησαν με διαφορά λίγης ώρα κοντά σε ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, όταν δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα εξερράγησαν, με διαφορά λίγης ώρας, κοντά σε ένα ξενοδοχείο.

«Ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εξερράγη στην είσοδο του ξενοδοχείου Nasa-hablod, ακολούθησαν πυροβολισμοί. Δεν έχουμε προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες, όμως μοιάζει με συντονισμένη επίθεση. Ένα μικρό λεωφορείο επίσης εξερράγη σε κοντινή διασταύρωση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμπραήμ Μοχάμεντ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

«Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 7 άνθρωποι, στρατιώτες και πολίτες, σκοτώθηκαν» είπε από την πλευρά του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ένας άλλος αξιωματικός της αστυνομίας, ο Μοχάμεντ Χουσέιν.

Η αστυνομία είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εισέβαλε σε ένα ξενοδοχείο και ένα πρώην κυβερνητικό κτίριο βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης.