Skip to main content

Σωματείο Καθαριστών: Να δοθεί χάρη στην 53χρονη καθαρίστρια

Ο Σύνδεσμος Προσωπικού Καθαριότητας Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας επισημαίνει πως η εν λόγω πράξη δεν προκάλεσε βλάβη στην εργασία της.

Τη συμπαράσταση του προς την 53χρονη καθαρίστρια που έχει φυλακιστεί για την υπόθεση πλαστογράφησης απολυτηρίου δημοτικού για να προσληφθεί εκφράζει ο Σύνδεσμος Προσωπικού Καθαριότητας Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας.

«Η εξάντληση της αυστηρότητας και της σκληρότητας στο πρόσωπο της 53χρονης προκαλεί τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία, που βλέπει ατιμώρητους εργοδότες και αντεργατικές πρακτικές και την ίδια ώρα επιλέγει να "τιμωρήσει" παραδειγματικά τη συγκεκριμένη εργαζόμενη», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

«Η πράξη της δεν προκάλεσε βλάβη στην εργασία της καθώς η συγκεκριμένη θέση δεν απαιτούσε εξειδικευμένες γνώσεις. Η ποινή και η αυστηρότητα που της επιβλήθηκε μας βρίσκει απέναντι. Οι υπεύθυνοι και οι κυβερνώντες να πάρουν θέση και να αποκαταστήσουν την εγκληματική αδικία. Να αποφυλακιστεί άμεσα η 53χρονη και να της δοθεί χάρη, προκειμένου να επιστρέψει στην οικογένεια της και στην εργασία της», καταλήγει η ανακοίνωση.