Skip to main content

Σοροί σε σακούλες εκτός ψυγείων στο νοσοκομείο Βόλου - Προσοχή, σκληρές εικόνες

Την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει το υγειονομικό σύστημα της χώρας περιγράφουν οι φωτογραφίες από το νοσοκομείο του Βόλου.

Εικόνες που προκαλούν σοκ έρχονται από το νοσοκομείο του Βόλου, δείχνοντας τα όρια στα οποία έχουν φτάσει οι δομές υγείας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη: Αγοραστός: Οι ΜΕΘ σε Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα είναι κατειλημμένες

Συγκεκριμένα, φωτογραφίες από την Πέμπτη 19/11/2020 δείχνουν σορούς ανθρώπων να βρίσκονται μέσα σε σακούλες πτωμάτων και πάνω σε φορεία, καθώς δεν υπήρχε χώρος στους ψυκτικούς θαλάμους προκειμένου να τοποθετηθούν.




Όπως τόνισε στο magnesianews.gr ο κ. Νίκος Αγγελέτος, πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών γραφείων Κηδειών Ελλάδος, «υπάρχει πρόβλημα. Το Νοσοκομείο Βόλου έχει οκτώ ψυκτικούς θαλάμους, όταν αυτοί είναι γεμάτοι, οι σοροί μένουν εκτός ψυκτικών θαλάμων».

Τι λέει το νοσοκομείο Βόλου

Σε ανακοίνωσή του για τις εικόνες που διέρρευσαν, το ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο» ανακοίνωσε ότι από χθες έχουν χάσει τη ζωή τους 16 άνθρωποι.

Επισημαίνει, δε, ότι διαθέτει έξι ιδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών.

Ως συνέχεια του νεκροτομείου, σύμφωνα με το Νοσοκομείο, υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από λειτουργίας του το ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι (6) ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών.

Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης.

Από χθες 19-11-2020 είχαμε έντεκα (11) θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε δέκα έξι (16).

Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ (8) σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας.

Επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Επιπροσθέτως από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε covid -19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου».

Πηγή: Magnesianews - Volosday