Skip to main content

ΕΒΖ: Ώρα αποδείξεων για τους επενδυτές της Kingsley

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή καλείται η Κοινοπραξία να καταθέσει οικονομική προσφορά - Στενά τα χρονικά περιθώρια για τη βιομηχανία ζάχαρης

Με τον χρόνο να μέτρα αντίστροφα για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η μεσημεριανή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα με την αγγλοαμερικανική κοινοπραξία Kingsley, αποτελεί ίσως την απέλπιδα προσπάθεια για τη διάσωση της ζαχαροβιομηχανιας.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά,  στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των υποψηφίων επενδυτών, της Τράπεζας Πειραιώς, της συμβούλου εταιρείας Ernst & Young και της διοίκησης της ΕΒΖ, συμφωνήθηκε το αργότερο μέχρι την Παρασκευή να προσκομιστεί η γραπτή οικονομική προσφορά των εν δυνάμει επενδυτών. Εφόσον εγκριθεί, θα πρέπει να κατατεθούν proof of funds από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Μετά τη σχετική προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την υπογραφή των προκαταρκτικών συμφωνιών μεταξύ των δυο μερών,  θα πρέπει να ακολουθήσει ενδελεχής χρηματοοικονομικός έλεγχος της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΒΖ προστατεύεται από τους πιστωτές της, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, μέχρι τις 4 Μαΐου. Όπως λένε καλά γνωρίζοντες την περιπέτεια της βαθύτατα ζημιογόνου εταιρείας, τα χρονικά περιθώρια πλέον είναι ιδιαίτερα στενά.