Skip to main content

Σώθηκαν οριστικά Άρης και ΠΑΟΚ - Αυστηροί όροι για το νέο πρωτάθλημα

Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ συνεδρίασε και αποφάσισε την απονομή του τίτλου στον Παναθηναϊκό αλλά και την παραμονή των δύο ιστορικών συλλόγων στην κατηγορία.

Την ολοκλήρωση της φετινής Basket League αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ γεγονός που στέφει πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό αλλά παράλληλα κρατά στην κατηγορία Άρη και ΠΑΟΚ (βρισκόταν στις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα).

Το ΔΣ της διοργανώτρια αρχής συνεδρίασε σήμερα για αρκετές ώρες και απεφάνθη με ψήφους 13-1 (ο Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό ενώ μειοψήφισε η ΑΕΚ) ότι δεν θα μπει παύλα στη σεζόν αλλά ο τίτλος θα απονεμηθεί στους «πράσινους» ενώ οι δύο ιστορικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης δεν θα υποβιβαστούν στην Α2 κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως παραμένει άγνωστος ο αριθμός των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ενώ τα μέλη της Λίγκας συμφώνησαν οι δύο ομάδες που θα ανέβουν από την Α2 (πιθανότατα ο πρωτοπόρος Χαρίλαος Τρικούπης και μία ακόμη μέσω play-off) να αγωνιστούν κανονικά.

Μάλιστα, αν αυτοί οι σύλλογοι δεν είναι σε θέση να συμμετάσχουν στη Basket League τότε δεν θα αντικατασταθούν.

Αυστηροί οι όροι συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα

Το διοικητικό συμβούλο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να θεσπίσει νέους -πιο αυστηρούς- όρους συμμετοχής για κάθε ομάδα στη νέα Basket League καθώς όποια θα συμμετέχει τότε θα πρέπει να δίνει 60.000 ευρώ για την εγγυητική και 140.000 στο ταμείο του Συνδέσμου, ποσό το οποίο και θα μπορεί κάποια ομάδα να το τραβήξει πίσω στις 31 Δεκεμβρίου εφόσον ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις τις.

Παράλληλα, το κατώτατο μπάτζετ για κάθε σύλλογο ορίζεται στις 800.000 ευρώ ενώ ενδέχεται αυτό να πέσει στις 600.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομάδες έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου ώστε να καταθέσουν τους φακέλους τους για να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στη Basket League.