Skip to main content

Σωτηρίου:Μόνο από τον ΠΑΟΚ είχα πρόταση,δεν με προσέγγισε ο Ολυμπιακός

Ο 24χρονος διεθνής Κύπριος επιθετικός μίλησε για το ΑΠΟΕΛ, τη -νέα του ομάδα- Κοπεγχάγη αλλά και για το ενδιαφέρον από την Ελλάδα

Για το ΑΠΟΕΛ, την Κοπεγχάγη αλλά και για τις προτάσεις που είχε από την Ελλάδα μίλησε στην ιστοσελίδα «balla.com.cy», ο Πιέρρος Σωτηρίου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 24χρονος διεθνής Κύπριος επιθετικός:

Η μετεγγραφή σου στην Κοπεγχάγη έκλεισε σχετικά νωρίς. Εσύ πώς τον βίωσες όλο αυτό τον ντόρο;

«Προσπαθούσα να μην λαμβάνω υπόψη ό,τι λεγόταν και ακουγόταν. Προσπαθούσα να είμαι συγκεντρωμένος μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Γιατί έτσι θα ερχόταν η μεταγραφή. Το ήξερα ότι είναι πολύ δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος μόνο στο παιχνίδι με τόσο ντόρο, αλλά τα κατάφερα. Ένας Κύπριος παίκτης είναι δύσκολο να πάει στο εξωτερικό, γι’ αυτό δούλεψα πάρα πολύ για να καταφέρω αυτή τη μεταγραφή».

Ακούστηκαν πολλές ομάδες. Ποιες σε προσέγγισαν πραγματικά;

«Ήταν ο ΠΑΟΚ τον χειμώνα που έκανε σπουδαία πρόταση στον ΑΠΟΕΛ, ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αλλά δεν έγινε επίσημη πρόταση για να ολοκληρωθεί το ενδιαφέρον. Ήταν η Τορίνο με επίσης πολύ καλή πρόταση. Το κυριότερο ήταν ότι ήθελα να μείνω στον ΑΠΟΕΛ μέχρι το καλοκαίρι, να ολοκληρώσω τη χρονιά και να νιώθω ακόμα πιο έτοιμος, και αυτό ήθελε και η ομάδα. Γι’ αυτό και δεν προχώρησε με Τορίνο και ΠΑΟΚ. Μετά υπήρχαν κάποιες ομάδες εκτός Ευρώπης. Αλλά εμένα με ενδιέφερε να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Με τιμά το ενδιαφέρον όλων αυτών των σπουδαίων ομάδων, αλλά για συγκεκριμένα κριτήρια επέλεξα την Κοπεγχάγη και θα κάνω τα πάντα για να δικαιωθώ για την επιλογή μου».

Στον Ολυμπιακό σε θεωρούσαν βέβαιο… Πώς βλέπεις όλα αυτά που έχουν γίνει τελευταία ανάμεσα στις δύο ομάδες λόγω της μετεγγραφής σου;

«Ίσως λόγω αυτής της συνεργασίας που είχαν ο ΑΠΟΕΛ και ο Ολυμπιακός με θεωρούσαν βέβαιο. Δεν γνωρίζω τι είχαν αποφασίσει οι δύο διοικήσεις. Γνώριζα ότι υπήρχε ενδιαφέρον και θεωρώ οτι ήμουν απόλυτα σωστός απεναντι σε όλες τις ομάδες και προτάσεις που είχα στα χέρια μου. Εγώ ξέρω ότι πήγα στην Κοπεγχάγη, γιατί ενδιαφέρθηκαν να κλείσουν τη μεταγραφή άμεσα και αποφασιστικά. Δεν είχα καμία πρόταση από τον Ολυμπιακό στα χέρια μου για να την αξιολογήσω. Το τι γίνεται μεταξύ των διοικήσεων αφορά μόνο αυτές και σίγουρα δεν το απολαμβάνω, γιατί έκανα τα πάντα για να φύγω σαν κύριος. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο».

Στην Εθνική ομάδα έχεις συνέχεια στο πλευρό σου τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ένα τεράστιο κεφάλαιο για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Τι συμβουλές σου έχει δώσει;

«Είχαμε μιλήσει πολλές φορές με τον Μιχάλη για τη μεταγραφή μου. Και πριν υπογράψω στην Κοπεγχάγη και μετά. Μου έλεγε ότι πρέπει να φύγω αυτό το καλοκαίρι μετά από αυτή την εξαιρετική σεζόν. Μου έδωσε κάποιες συμβουλές, τις οποίες θα κρατώ για μένα και θα τις ακολουθώ εκεί που θα πάω. Όταν υπέγραψα, μου είπε πως έκανα μία πολύ καλή επιλογή με προοπτική για το μέλλον, μία πολύ σωστή κίνηση. Με τον Μιχάλη είμαι ιδιαίτερα συνδεδεμένος, όχι μόνο λόγω της Εθνικής. Έχουμε πολύ καλή σχέση και πάνω απ’ ολα τον σέβομαι και τον εκτιμώ σαν άνθρωπο αλλά και σαν μάλλον τον κορυφαίο σε επιτυχίες Κύπριο ποδοσφαιριστή».