Skip to main content

Πράσινο φως για το νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας και από Σουηδία

Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έδωσε τη συγκατάθεσή της, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Σουηδίας, η Μίριαμ Αμπού Έιντ.

Εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο της Σουηδίας το τρίτο πακέτο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο είχε ζητήσει τη συμβουλή του.

«Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έδωσε τη συγκατάθεσή της», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου, η Μίριαμ Αμπού Έιντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TT, στο πλαίσιο της επιτροπής τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, και τα τέσσερα κόμματα της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ, ενώ το Κόμμα της Αριστεράς και οι Δημοκράτες της Σουηδίας ψήφισαν κατά.

«Οι χώρες που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης εξασφάλισαν εγγυήσεις ότι δεν θα επηρεαστούν αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει το έκτακτο δάνειο», δήλωσε στο TT η υπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον.

Το δάνειο αναμένεται να επιτρέψει στην Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της την ώρα που θα διαπραγματεύεται ένα νέο σχέδιο βοήθειας με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη.

Χθες, άλλες δύο σκανδιναβικές χώρες-μέλη της ΕΕ, η Φινλανδία και η Δανία, έδωσαν επίσης το πράσινο φως, η πρώτη από το Κοινοβούλιο και η δεύτερη με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δεν χρειαζόταν τη συμφωνία της Βουλής.