Skip to main content

Σούλας: Άνθρακας ο θησαυρός από καταγγελίες για τρύπα 14 εκ. στο δήμο

Ο δήμαρχος Κορδελιού–Ευόσμου τονίζει ότι έπειτα από ελέγχους έξι χρόνων δεν προέκυψε η παραμικρή ζημιά στα ταμεία του δήμου. Τι δείχνει το πόρισμα

Μηδενική ζημιά στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου προκύπτει από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για τα «σκάνδαλα» που καταγγέλθηκαν και αφορούσαν «τρύπα» 14 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του δήμου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρο Σούλα, το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε κανένα σκάνδαλο και καμιά ζημιά του δήμου, ενώ με δηκτική ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «συκοφάντες που διέσυραν το δήμο σε όλη την Ελλάδα και πρέπει να τιμωρηθούν».

Οι καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και χρόνια έβαλαν το δήμο στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών. Επί έξι χρόνια, ο δήμος έγινε φύλλο και φτερό από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι εξέτασαν όλα τα στοιχεία και τελικά κατέληξαν σε συγκεκριμένο πόρισμα, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Σούλα δείχνει ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ζημιά στα ταμεία του δήμου.

«άνθρακες ο θησαυρός για τα σκάνδαλα του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου», λέει ο κ. Σούλας. «Τα τελευταία έξι χρόνια ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου δέχθηκε μία απίστευτα βρώμικη και αναξιοπρεπή επίθεση, που ξεκίνησε με σωρεία 'ανώνυμων' καταγγελιών, δήθεν αγανακτισμένων πολιτών, προς κάθε ελεγκτική αρχή, Εισαγγελέα Διαφθοράς, Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κλπ, και αφορούσε σχεδόν σε όλο το φάσμα των λειτουργιών του δήμου κυρίως αναφορικά με τις τεχνικές και τις οικονομικές υπηρεσίες, αλλά και άλλες υποθέσεις. Σ' αυτόν τον πόλεμο λάσπης και στην προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος συνεργός ήταν και μερίδα δημοσιογράφων, που χωρίς να διασταυρώνουν τη βασιμότητα των υποτιθέμενων καταγγελιών, δηλαδή χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεν δίστασαν με πηχυαίους τίτλους να συντηρούν ένα κλίμα σκανδαλολογίας, διασύροντας το όνομα του Δήμου και δημοσιεύοντας ακόμη και ονοματεπώνυμα εργαζομένων και αιρετών, ως άλλων εγκληματιών, ενώ ο έλεγχος βρισκόταν σε εξέλιξη και χωρίς κανένα επιβαρυντικό στοιχείο», επισημαίνει ο δήμαρχος.

Ο ίδιος κάνει αναφορά σε δημοσιεύματα, που αφορούν στις καταγγελίες, ενώ τονίζει ότι έγιναν και τρεις ερωτήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ (2013) και του (ΣΥΡΙΖΑ 2016 και 2018).

«Εξονυχιστικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για χρόνια, χιλιάδες εργατοώρες ξόδεψαν οι υπηρεσίες, σε βάρος των δημοτών, για να απαντούν υπό καθεστώς πίεσης σε κάθε λεπτομερή έρευνα ακόμη και για πράξεις που υπερβαίνουν την εικοσαετία. Εργαζόμενοι και αιρετοί ταλαιπωρήθηκαν ψυχικά και αντιμετωπίσθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ ως εγκληματίες, με βάση υπόνοιες-υποψίες και εκτιμήσεις για υποτιθέμενα σκάνδαλα. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια (στην περίπτωση του δήμου μας μάλλον χοντρά). Εννιά εκθέσεις ελέγχου έχουν σταλεί, οι τελευταίες τέσσερις την προηγούμενη εβδομάδα, ολοκληρώνοντας σχεδόν όλα τα αντικείμενα ελέγχου και το αποτέλεσμα; Άνθρακες ο θησαυρός. Από την απλή αντιπαραβολή των καταγγελιών-μυθευμάτων και των εκθέσεων έρευνας του ΣΕΕΔΔ προέκυψε ότι η δήθεν τρύπα 14.000.000 ευρώ στα ταμεία του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου δεν ήταν παρά μια τρύπα στο νερό. Μετά από όλα αυτά, και αφού έπεσε άπλετο φως από τις αρμόδιες αρχές επιβεβαιώνεται, επιτέλους, αυτό που οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί του δήμου γνώριζαν από την αρχή και προσπαθούσαν να αποδείξουν: ότι ο δήμος μας και οι άνθρωποί του κατασυκοφαντήθηκαν άδικα επί σειρά ετών όχι απλώς από νούμερα αλλά στην πραγματικότητα από κακόβουλα και συμπλεγματικά μηδενικά, δυστυχώς με ζημία ανυπολόγιστη για τον δήμο και σίγουρα σε βάρος των δημοτών», σημειώνει ο κ. Σούλας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που παρουσιάζει ο κ. Σούλας:

-Καταγγελία για ζημιά 1.470.821,54 ευρώ από τέλη χρήσης δικαιωμάτων διέλευσης και έκδοση αδειών εκσκαφής: Έκθεση ελέγχου ΣΕΕΔΔ 305/Θ/2018 – ζημία 0 ευρώ.

-Καταγγελία για ζημιά 770.000 ευρώ από μη διάθεση χαρτιού ανακύκλωσης: Έκθεση ελέγχου ΣΕΕΔΔ 298/Θ/2018 – ζημία 0 ευρώ.

-Καταγγελία για ζημιά 2.695.424,02 ευρώ από μη βεβαίωση οφειλών παρόδιων ιδιοκτητών: Έκθεση ελέγχου ΣΕΕΔΔ 301/Θ/2018 – ζημία 0 ευρώ.

-Καταγγελία για ζημιά 8.900.000 ευρώ από μη βεβαίωση οφειλής της ΔΕΗ για εισφορά γης σε χρήμα: Έκθεση ελέγχου ΣΕΕΔΔ 346/Α/2018 – ζημία 0 ευρώ.

-Καταγγελία για ζημιά 1.306.384 ευρώ από μη βεβαίωση οφειλής από πράξεις εφαρμογής: Έκθεση ελέγχου ΣΕΕΔΔ 346/Α/2018 – ζημία 0 ευρώ.