Skip to main content

Επταμελές το νέο ΔΣ της Σουρωτής, δεν εκπροσωπείται η Coca Cola

Ποια τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Σουρωτή ΑΕ. Η γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε σύναψη ομολογιακού ύψους 2,128 εκατ ευρώ.

Η γενική συνέλευση της «Σουρωτή Α.Ε.» εξέλεξε τα μέλη του νέου διοικητικού της συμβουλίου, το οποίο πλέον είναι επταμελές και που σε αυτό δεν μετέχει με εκπρόσωπό της η μέτοχος Coca Cola HBC.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας εξέλεξε στο δ.σ. τα εξής πρόσωπα: τον μέχρι πρότινος πρόεδρο κ. Γεώργιο Λώλα, την κ. Αναστασία Μουστάκα (εκπρόσωπο εργαζομένων), τον κ. Γεώργιο Στρατάκη (εκπρόσωπο Δήμου Θέρμης) και τους στενούς συνεργάτες του μεγαλομετόχου Ιβάν Σαββίδη, κ. Άρθουρ Νταβιντιάν, Μαρία Γκοντσάροβα, Γεώργιο Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνο Φωτιάδη.

Το νέο δ.σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες και πιθανότατα ο κ. Λώλας θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Η συνέλευση των μετόχων επίσης ενέκρινε την σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους ποσού 2.128.000 ευρώ.

Η διοίκηση της «Σουρωτή Α.Ε.» επεξεργάζεται το σημαντικό θέμα των αναπτυξιακών επενδύσεων που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν, σκοπός για τον οποίο πραγματοποιήθηκε και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με την καταβολή μετρητών, κατά 3,1 εκατ. ευρώ.

Άλλο θέμα που εξετάζεται από τον βασικό μέτοχο και την διοίκηση είναι η πρόσληψη μάνατζερ που να γνωρίζει τον κλάδο των ανθρακούχων ποτών και των εμφιαλωμένων νερών.

Σημειώνεται ότι η βαρύτητα της μετοχικής συμμετοχής της Coca Cola στην «Σουρωτή Α.Ε.», έχει περιοριστεί και ως ποσοστό καθώς δεν μετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, ενώ πλέον μένει εκτός και του διοικητικού συμβουλίου.

Υπολογίζεται ότι σήμερα το μετοχικό της ποσοστό είναι περί το 12%-12,5% στο σύνολο των μετοχών της εταιρείας.