Skip to main content

Σοβαρά επεισόδια στην Κύπρο με αντιεμβολιαστές - Επιτέθηκαν σε κανάλι (vid)

Διαδηλωτές κατά των μέτρων επιτέθηκαν μετά από πορεία στις εγκαταστάσεις του καναλιού Sigmalive - Επεισόδια και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίσσονται αυτή την ώρα στην Κύπρο, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, μετά από πορεία αντιεμβολιαστών και αρνητών των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Μετά την κινητοποίησή τους, κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν επίθεση κατά του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, όπου εδράζεται και το κανάλι ΣΙΓΜΑ, καίγοντας αυτοκίνητα δημοσιογράφων και καταστρέφοντας την είσοδο και γραφεία του κτηρίου. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στον χώρο. Οι δράστες μάλιστα επιτέθηκαν με μολότοφ στον φύλακα της εισόδου, του έκλεισαν την πόρτα και του φώναζαν «να πεθάνεις». Ο φύλακας κατάφερε να σπάσει το παράθυρο και να βγει έξω.

Λίγο αργότερα, μεταδίδει το Sigmalive, επεισόδια ξέσπασαν και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με κουκουλοφόρους να πετούν κροτίδες και μολότοφ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν τραυματιστεί αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή της Κύπρου σημειώθηκε σοβαρός τραυματισμός ενός αστυνομικού ο οποίος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες.

«Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό. Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών» έγραψε νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Την επίθεση καταδίκασε πλήθος πολιτικών και φορέων της χώρας.

Δήλωση Αναστασιάδη

Τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και κορυφώθηκαν με την επίθεση εναντίον του συγκροτήματος «Δίας» συνιστούν πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. «Απειλήθηκαν ζωές και καταστράφηκαν περιουσιακά στοιχεία. Κυρίως, όμως, τα περιθωριακά στοιχεία νόμισαν ότι θα εκβιάσουν τη Δημοκρατία μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το κράτος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν, πόσω μάλλον από άτομα, τα οποία επικαλούμενα παράλογες θεωρίες συνωμοσίας προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στον Μεσαίωνα. Το συντεταγμένο κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η Δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια έξαλλων και ανεύθυνων πολιτών», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Πηγές: Sigmalive, Καθημερινή Κύπρου