Skip to main content

Σοβαρά προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Κρήτη

Στο Κολυμπάρι Χανίων οδηγός εγκλωβίστηκε με στο όχημα του λόγω των ορμητικών νερών και διασώθηκε από άνδρες της πυροσβεστικής.

Καταρρακτώδεις βροχές στην Κρήτη προκαλούν δεκάδες προβλήματα σε όλο το νησί.

Τα περισσότερα από αυτά καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων καθώς η Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της νύχτας δέχτηκε 35 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Σε εννέα περιπτώσεις επιχείρησε στο Δήμο Πλατανιά και σε τρείς στο Δήμο Χανίων.

Στο κόμβο Κολυμπαρίου χαρακτηριστικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα ορμητικά νερά παρέσυραν και ένα αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του οδηγού του. Μάλιστα ο εγκλωβισμένος είναι μέλος Δημοτικού Συμβουλίου στον Πλατανιά και η σκέψη του να ειδοποιήσει τον Δήμαρχο Πλατανιά, αποδείχτηκε σωτήρια καθώς ο τελευταίος ειδοποίησε άμεσα την πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 8 άντρες που κατάφεραν την τελευταία στιγμή και έσωσαν τον εγκλωβισμένο άντρα από το παρασυρμένο όχημα του.

Στο Ηράκλειο όπου μετακινήθηκε το κύμα κακοκαιρίας, η δυνατή βροχή παρέσυρε ένα αυτοκίνητο στο Παλιόκαστρο. Υπόγεια σπιτιών έχουν πλημμυρίσει ενώ στο σημείο έσπευσε και η ΕΜΑΚ για τυχόν παροχή πρώτων βοηθειών. Αυτοκίνητο έπεσε το ένα πάνω στο άλλο ενώ παρασύρθηκαν και κάδοι.

Στο Ρέθυμνο καταγράφονται πέντε κλήσεις για άντληση νερού από σπίτια. Σε τρείς περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής.