Skip to main content

Δυνατή νεροποντή έπνιξε τον Βόλο - Δύο τραυματίες από πτώση δέντρου (φωτο+vid)

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οι κεραυνοί έσκιζαν τον ουρανό και οι λουόμενοι έφευγαν πανικόβλητοι από τις παραλίες. Δύο τραυματίες στην Ανακασιά.

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε η μπόρα που χτύπησε με σφοδρότητα για σχεδόν μία ώρα το απόγευμα της Κυριακής την πόλη του Βόλου.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, βροχή από κευρανιούς έσκιζε τον ουρανό και πανικόβλητοι όσοι βρίσκονταν έξω έτρεχαν να προστατευτούν. Στοον παραλιακό δρόμο δημιουργήθηκε ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα από εκατοντάδες λουόμενους που έφευγαν από τις ακτές για να προστατευτούν από τη βροχή και το χαλάζι. 

Οι ουρές των οχημάτων από το Πήλιο ήταν απίστευτες, ενώ το αστραπόβροντο μαζί με την καταρρακτώδη βροχή δυσκόλευε ακόμα περισσότερα την κατάσταση. Το νερό σε πολλά σημεία πέρασε πάνω από τα πεζοδρόμια στην πόλη του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, ενώ σε κάποιες περιοχές έριξε και χαλάζι.

Ένας άντρας και μία γυναίκα τραυματίστηκαν ελαφρά από πτώση δέντρου στην Ανακασιά, ενώ ο δυνατός αέρας ξήλωσε την περίφραξη σχολείου στην περιοχή της Νεάπολης.  

Στύλος της ΔΕΗ έπεσε από τον αέρα σε σπίτι στην οδό Δεληγιώργη. Ο δυνατός αέρας έριξε την κολόνα αλλά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν προκλήθηκε κάποιο ατύχημα. Αμέσως κλήθηκε συνεργείο της ΔΕΗ και η Πυροσβεστική, για να αποκλειστεί ο δρόμος και να αποκατασταθεί η ζημιά. Χωρίς ρεύμα έμειναν πολλά σπίτια στην περιοχή.

Ζημιές υπέστησαν και τέντες σπιτιών ενώ έπεσαν δέντρα και κλαδιά σε πολλούς δρόμους και πάρκα ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής από εγκλωβισμένους οδηγούς και ιδιοκτήτες σπιτιών που έχουν πλημμυρίσει.

Στις Αλυκές τα αυτοκίνητα ήταν μποτιλιαρισμένα, ενώ στη Νεάπολη σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: