Skip to main content

Φονική θεομηνία στη Χαλκιδική - Έξι νεκροί, τεράστιες καταστροφές

Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες ο τραγικός απολογισμός της φονικής καταιγίδας που έπληξε τη Χαλκιδική. Χωρίς ρεύμα Κασσάνδρα και Σιθωνία.

Μία εφιαλτική νύχτα ζει η Χαλκιδική, που επλήγη από σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους λίγο μετά τις 9.30 μμ. και για περίπου 15 λεπτά.

Έξι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί αυτή τη στιγμή στη Χαλκιδική, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30. Μια γυναίκα, Ρουμάνα υπήκοος και ένα αγοράκι έχασαν τη ζωή τους στα Νέα Πλάγια και δυο Ρώσοι, ένα παιδί 2 ετών κι ο πατέρας του 39 ετών στη Νέα Ποτίδαια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 54χρονη Ρουμάνα υπήκοος και το 8 αγοράκι βρισκόταν σε ταβέρνα όπου έπεσε η στέγη τραυματίζοντας τους θανάσιμα, ενώ τραυματίστηκαν κι άλλα άτομα. Στην Ποτίδαια ο άνδρας και το παιδί του καταπλακώθηκαν  από δέντρο στο ύψος του Potidaia Palace και έχασαν τη ζωή τους.

Στη Σωζόπολη υπήρξε ανατροπή τροχόσπιτου όπου επέβαιναν τρία άτομα με ένα ζευγάρι να χάνει τη ζωή του. Συνολικά έχουν απεγκλωβιστεί 20 άτομα.

Στην Ποτίδαια γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε χωματόδρομους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Λιμενικού από τις 23:30, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής για τον εντοπισμό 62χρονου αλιέα ο οποίος βγήκε στις 19:30 για ψάρεμα με σκάφος 8 μέτρων και έκτοτε αγνοείται. Κάλεσε το Λιμενικό η σύζυγος του και ενημέρωσε πως δεν είχε επιστρέψει. Έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από σκάφη του Λιμενικού, αλιευτικά σκάφη και ένα εμπορικό πλοίο με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τον θάνατο ηλικιωμένου στην Ημαθία, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές, δεν συμπεριλαμβάνεται στα θύματα της κακοκαιρίας, καθώς σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, πέθανε από παθολογικά αίτια.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα. Μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο της Ν.Καλλικράτειας.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί από την πυροσβεστική 30 διασώσεις από κατοικίες και οχήματα. 

Χωρίς ρεύμα παραμένουν Κασσάνδρα και Σιθωνία.

Δέντρο έπεσε στο επαρχιακό δίκτυο Μεταμόρφωσης-Νικήτης και έκοψε την κυκλοφορία. Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία λόγω πεσμένων δέντρων στην περιοχή Κοβιού και μεταξύ Ν.Μαρμαρά και Πόρτο Καρράς. Στα σημεία βρέθηκε η Πυροσβεστική και δήμος για να απομακρύνουν τα δέντρα, σύμφωνα με το halkidikinews.gr.

Στη Ν.Ποτίδαια οι ισχυροί άνεμοι ξύλωσαν την οροφή βενζινάδικου.

Στην Κρυοπηγή, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Κασσάνδρα, έπεσαν δέντρα και έχουν κλείσει παράδρομοι.