Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
x

ΟΑΣΘ: ΑΝΑΣΑ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Οργανισμός αναμένεται να αποκτήσει το επόμενο τετράμηνο 100 μεταχειρισμένα λεωφορεία με τη μέθοδο leasing,τα οποία θα έχουν ηλικία έως 10 ετών.

Λύση στο μεταφορικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΘ στο μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσει σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Γιώργο Σπανό η υπογραφή της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ για τα υπεραστικά δρομολόγια.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, «σε 2-4 μήνες από σήμερα θα έχουμε ανάληψη μεταφορικού έργου - για το οποίο ο ΟΑΣΘ σήμερα διαθέτει 60-70 λεωφορεία- από τα ΚΤΕΛ. Αυτά τα 60-70 λεωφορεία, ο ΟΑΣΘ θα τα διαθέσει στο μητροπολιτικό κέντρο».

Επίσης, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, «για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα προμήθειας λεωφορείων με τη μέθοδο leasing. Στο επόμενο 4μηνο θα έχουμε 100 μεταχειρισμένα λεωφορεία, ηλικίας έως 10 ετών, τουλάχιστον προδιαγραφών euro 5».

Ερωτηθείς για την πορεία των εσόδων του ΟΑΣΘ, ο κ.Σπανός αποκάλυψε, ότι «από το 2017 μέχρι σήμερα, λόγω της κουλτούρας «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», αλλά και της μείωσης των λεωφορείων, που κινούνται στην πόλη, ο ΟΑΣΘ έχει μείωση εσόδων της τάξης του 40%».

Νομοθετικά η λειτουργία του ΟΑΣΘ με τη σημερινή του μορφή έληγε στο τέλος του έτους, όπως τόνισε όμως ο κ.Σπανός, το σχήμα πήρε παράταση για 3 ακόμη χρόνια, δλδ μέχρι το τέλος του 2022, «δίνοντας άνετο περιθώριο προγραμματισμού και ανάπτυξης δυνατοτήτων, που είχαν μείνει αναξιοποίητες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ