Skip to main content

Σπανός για Μπαργκάν: Κάποιος θα πρέπει να μιλήσει στην ψυχή του

O προπονητής του Άρη στάθηκε στη διαφορετική εικόνα που έδειξαν οι «κιτρινόμαυροι» στα δύο ημίχρονα λέγοντας πως πρέπει όλοι να «μάθουν στην πίεση»

Για την διαφορετική εικόνα που έδειξε ο Άρης στο 2ο έναντι του 1ου ημιχρόνου μίλησε ο Δημήτρης Σπανός στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας υπογραμμίζοντας ότι τόσο αυτός όσο και οι παίκτες του θα πρέπει να «μάθουν στην πίεση» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Κενάν Μπαργκάν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων»:

Για τον αγώνα: «Από την αρχή ξέραμε, ότι θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν κακοί για ένα ημίχρονο και παρόλα αυτά είχαμε την συγκέντρωση και την ηρεμία να πετύχουμε δύο γκολ και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι σημαντικό το τρίποντο και πρέπει να διορθώσουμε πράγματα, όπως ένα φόβο που βγάζει ορισμένες φορές.

Στο α΄μέρος ελέγξαμε τον ρυθμό, είχαμε ευκαιρίες στην αρχή και βάλαμε ένα γκολ σε μία στιγμή που δεν έδειχνε ότι θα έχει αυτή την εξέλιξη. Δώσαμε χώρο στο β΄μέρος στον αντίπαλο που δεν έπρεπε να γίνει και δεν θα ξαναγίνει. Η νίκη είναι νίκη σε μία δύσκολη έδρα, χωρίς βέβαια πολύ κόσμο, αλλά μία καλή ομάδα, παρότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας βοήθησε. Στο επόμενο ματς, πρέπει να βρούμε το πρόβλημα και να το λύσουμε. Δεν πρέπει να ισορροπούμε σε ένα σκοινί. Σήμερα αδικήσαμε τον εαυτό ματς και δεν πρέπει να ξαναγίνει. Δεν πρέπει να υπάρχουν, ούτε αυτές οι φάσεις που έκανε ο Απόλλωνας στο μέλλον».

Για το πρόβλημα που θεωρεί ότι υπάρχει: «Λέγαμε ότι η ομάδα δεν μπαίνει δυνατά. Τελικά το έκανε στην πορεία. Βλέπω μία ομάδα που είναι λίγο φοβισμένη. Ίσως αυτό να μην μπορούμε να το διαχειριστούμε; Δεν νομίζω όμως. Είναι έμπειρα τα παιδιά. Σήμερα… φοβηθήκαμε να παίξουμε, κάναμε συνεχόμενα λάθη, ίσως και το γήπεδο να έφταιγε. Αλλά δεν θα χάσουμε την άνοδο, γιατί είναι κακό ένα γήπεδο».

Για το αν είναι η πίεση που κουβαλάει η ομάδα: «Οι παίκτες, όπως και ο προπονητής, πρέπει να είναι μαθημένοι στη πίεση. Ίσως να είναι συγκυριακό. Τα παιχνίδια τελειώνουν στο 95΄. Σήμερα έγιναν σοβαρά λάθη. Δεχθήκαμε απειλές, από οργανωμένες επιθέσεις κάτι που δεν μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα».

Για τη συμμετοχή του Κενάν Μπαργκάν: «Είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να ακούω πολλά, αλλά εγώ με όλους τους ποδοσφαιριστές έχω άριστη σχέση. Δεν υφίσταται κόντρα και τσακωμός. Απλά κάθε φορά πιστεύω ότι μπορεί ο ένας να μου δώσει κάτι παραπάνω. Πάντα βάζω τους καλύτερους. Εκτιμώ και τον Μπαργκάν και τον Καπνίδη και τον Μιλούνοβιτς και τον κάθε έναν.  Ό,τι υπήρχε με τον Κενάν υπάρχει, αλλά, εγώ θέλω μόνιμα τον Μπαργκάν του πρώτου μέρους με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θεωρώ ότι αδικεί τον εαυτό του, γιατί είναι για μεγάλα πράγματα. Κάποιος θα πρέπει να του μιλήσει μέσα στη ψυχή του. Δεν θα του βάλω δέκα πρόστιμα και να λυθούν όλα. Αυτό που θέλω είναι να βελτιώσω και όχι να διώξω…».

Από τη μεριά του, ο προπονητής της θεσσαλικής ομάδας, Νίκος Θεοδοσιάδης δήλωσε:

Για τον αγώνα: «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη, αλλά πιο πολλά στους δικούς μας παίκτες. Απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, ήμασταν οι πρωταγωνιστές στο γήπεδο. Πατούσαμε καλύτερα από τον Άρη, δεν κινδυνέψουν και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, δεχθήκαμε το γκολ στο α΄μέρος. Στο β΄μόνο εμείς υπήρξαμε, αλλά πληρώσαμε την επιθετική μας δυστοκία. Τρεις κλασικές ευκαιρίες είχαμε, ήταν το κλειδί για το σημερινό ματς. Δεχθήκαμε και ένα δεύτερο γκολ και τελείωσαν όλα. Είμαστε μία ομάδα με άλλους στόχους. Η εικόνα της ομάδας μου, μου δίνει μεγάλη αισιοδοξία.

Έχουμε να ξεχάσουμε αυτό το ματς, γιατί έχουμε μία σειρά αγώνων, με τους πρωτοπόρους, εύχομαι κάποια στιγμή, έστω και από αυτά τα ματς να κερδίσουμε κάτι. Εγώ σήμερα δεν είδα μεγάλη διαφορά, έχει όμως ο Άρης παίκτες με ποιότητα και εμπειρία, γι΄αυτό και πήρε γι αυτή τη νίκη».