Skip to main content

Σπανός: Οι συνέπειες ενός Grexit θα είναι καταστροφικές

Για την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Ατρόμητο για τα επεισόδια με την ΑΕΚ και το ενδεχόμενο ενός Grexit μίλησε ο Γιώργος Σπανός.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis» μίλησε ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, για την τιμωρία που επιβλήθηκε στους Περιστεριώτες για τα επεισόδια με την ΑΕΚ και το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την ποινή που επιβλήθηκε στον Ατρόμητο για τα επεισόδια με την ΑΕΚ: «Δεν την περιμέναμε αυτήν την ποινή. Είναι αυστηρή και άδικη. Ήδη το νομικό μας τμήμα επεξεργάζεται την υπόθεση για να πέσει η ποινή. Είναι σκληρή απόφαση και δεν πρέπει να θεωρούνται τα επεισόδια στο Ατρόμητος – ΑΕΚ εκτεταμένα. Δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια στη Λεωφόρο και την Τούμπα. Αν τραυματίστηκε κάποιος, αυτό έγινε εκτός γηπέδου. Δεν μπορούμε να περιφρουρήσουμε την πλατεία. Δεν υπήρχε τέτοιο στοιχείο στη δικογραφία».

Για τη ματαίωση του Κυπέλλου: «Φτάσαμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου με κόπο και ιδρώτα. Αποκλείσαμε τον Παναθηναϊκό και τον Πλατανιά. Ξαφνικά ματαιώθηκε με απόφαση της κυβέρνησης του Κύπελλο. Διεκδικούσαμε την πρόκρισή μας στον τελικό και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είπα στον υπουργό ότι η απόφαση ήταν ακραία και θα μπορούσε να κάνει άλλα πράγματα μέχρι να φτάσει στη ματαίωση του θεσμού».

Για το Grexit και το τι πρέπει να κάνει η ΕΠΟ, αλλά και τη διαιτησία: «Οι συνέπειες ενός Grexit θα είναι καταστροφικές. Καμία ομάδα δεν το θέλει αυτό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προβλήματα και χρειάζεται αλλαγές. Είμαστε σε ένα κράτος που έχει νομικό πολιτισμό. Όποιος κατηγορείται έχει μέσα του μια αγανάκτηση και θέλει να αποδείξει ότι δεν ισχύουν αυτά που του προσάπτουν. Αν παραιτούνταν ο Γκιρτζίκης πολλοί θα νόμιζαν ότι παραδέχεται την ενοχή του.

Κανείς δεν θα ασχολούταν με την ΕΠΟ αν δεν είχε τη διαιτησία πάνω της. Θέλουμε να φτιάξουμε επαγγελματική διαιτησία. Δεν θέλουμε σαν Λίγκα να ελέγχουμε τη διαιτησία. Πρέπει να συμφωνήσουμε σε πρόσωπα για τη στελέχωση της επιτροπής διαιτησίας. Αυτό να γίνεται από τις ομάδες για να μην υπάρχει καμία δικαιολογία. Η ΕΠΟ ας ασχοληθεί με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο σάλας.

Οι ομάδες θα μπορούν να αποφασίζουν για τη στελέχωση της επιτροπής με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ. Διαφορετικά συντηρούμε την καχυποψία. Η ΕΠΟ την οικονομική της ευρωστία τη χρωστάει στην εθνική ομάδα και τις επαγγελματικές ομάδες. Τα δικαιώματα του Κυπέλλου τα έχει η ΕΠΟ και από εκεί παίρνει σοβαρά έσοδα. Η ΕΠΟ ας διοργανώσει τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Πρέπει να έχουμε λόγο για τους διαιτητές που διευθύνουν τα παιχνίδια μας. Οι προτάσεις μας θα μας βάλουν σε μια καλύτερη κατεύθυνση».

Για το κίνητρο που μπορεί να έχει κάποιος για να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Κανένα κίνητρο. Είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτήν την κατάσταση. Μακάρι να μπορούσα να αποχωρήσω το καλοκαίρι. Έχουμε υποχρεώσεις και δεν μπορούμε να πούμε ότι θα κλείσουμε το μαγαζί».