Skip to main content

Σπανός: Πέτυχε στον Αρη ο Ένινγκ, δεν φτάνει το φιλότιμο του Ιντέγε

«Οι ξένοι είναι διαφορετικοί στην κουλτούρα τους, ρωτάνε για να μαθαίνουν, δεν είναι κακό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην τεχνικός των «κιτρινόμαυρων»

Για τον Άρη, τον Μίκαελ Ένινγκ και τους παίκτες της ομάδας που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Δημήτρης Σπανός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην τεχνικός των «κιτρινόμαυρων»:

Για τον Ένινγκ: «Εχει δείξει δείγματα γραφής, είναι Γερμανός και έχει πετύχει στον Αρη. Οι ξένοι είναι διαφορετικοί στην κουλτούρα τους, ρωτάνε για να μαθαίνουν, δεν είναι κακό».

Για την πρεμιέρα των play-off: «Αν βγάλω τα πρώτα 40 λεπτά ναι μου έβγαλε θετική εντύπωση, δεν ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε, έκανε μια καλή έναρξη των play-off το αποτέλεσμα δεν μετράει για τις περισσότερες ομάδες των play-off. Ο Αρης θα επικεντρωθεί στο κύπελλο. Είναι λογικό οι ομάδες να είναι διαφορετικές με την διακοπή».

Για το τι άλλαξε στο παιχνίδι: «Παίζει καταλυτικό ρόλο η ατομική ποιότητα των παικτών, αλλάζει η ψυχολογία της ομάδας με την ισοφάριση και παίζει σημαντικό ρόλο και η ικανότητα. Δεν ήταν καλή μέρα για τον Ιντέγε, θα βοηθήσει τον Αρη αν κινείται σε συγκεκριμένα όρια, τον πήρε ο Άρης για να βάζει γκολ και να βοηθάει μέσα στο κουτί, είναι σημαντικό αυτό που δεν κάνει. Μόνο με το φιλότιμο δεν φτάνει για μια ομάδα σαν τον Αρη».

Για το αν θα πρέπει να μπει σε αλλαγές ή να κρατήσει τον κορμό του Άρη: «Είναι μια ερώτηση που αν ήμουν προπονητής που θα πρέπει να μεταφερθεί στην διοίκηση και μετά να την απαντήσω. Είναι δύσκολη η κατάσταση με το ban και δεν ξέρουν τι μπορεί να γίνει. Γιατί ακόμη και να αποφασίσουν μια ανανέωση δεν ξέρουν αν θα μπορούν να τους αποκτήσουν. Μια ομάδα που θα παίξει στην Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει ένα δικαστήριο για να κάνει μεταγραφές. Εμένα μου έχει τύχει κάποιοι μεγάλοι σε ηλικία παίκτες να έχουν όρεξη, ο Αρης θα πρέπει να κρατήσει τον κορμό αλλά να κάνει και μεταγραφές. Υπάρχουν και Ελληνες παίκτες που θα πρέπει να κοιτάξει ο Αρης, να κάνει ένα κορμό, του λείπουν οι Ελληνες παίκτες. Θα πρέπει να την αντέξουν την γκρίνια στο Χαριλάου αλλιώς δεν μπορεί να ξέρουν αν θα πετύχει. Ο Αρης πρέπει να κοιτάξει το μέλλον».