Skip to main content

Σπαταφόρα: Ο Λουτσέσκου έγινε είδωλο για τη Θεσσαλονίκη

«Δεν περιμέναμε αυτό το τέλος στο πρωτάθλημα. Ήμουν σίγουρος πως θα το κατακτούσαμε», δήλωσε ο συνεργάτης του Ρουμάνου τεχνικού στον ΠΑΟΚ

Για όλα όσα εκτυλίχθηκαν την περσινή σεζόν αλλά και τη συνεργασία που έχει με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ μίλησε στη ρουμανική ιστοσελίδα «fanatik.ro», ο Ματέο Σπαταφόρα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο συνεργάτης του Ρουμάνου τεχνικού:

Πώς είναι η ζωή σας στην Ελλάδα;

«Είναι αρκετά καλή. Η Θεσσαλονίκη είναι μια χαοτική πόλη αλλά επίσης έχει όμορφα μέρη που μπορείς να πας με την οικογένειά σου. Μου άρεσε το Βουκουρέστι αλλά και εδώ έχει πολλά πράγματα να κάνεις. Μπορείς να πας στην θάλασσα αλλά ο χειμώνας είναι έτσι και έτσι».

Είχατε μια καλή σεζόν με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Πώς διαχειριστήκατε την τρέλα στο τέλος;

«Δεν περιμέναμε αυτό το τέλος στο πρωτάθλημα. Ήμουν σίγουρος πως θα το κατακτούσαμε, δεν ήταν εύκολο για εμάς. Δεν περιμέναμε πως θα χάσουμε το πρωτάθλημα εκτός αγωνιστικού χώρου. Ήμασταν κυρίαρχοι καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα».

Πώς ζήσατε όλη αυτήν πίεση;

«Ήταν άσχημο γιατί πιστεύαμε ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και τερματίσαμε στην δεύτερη θέση χωρίς να καταλάβουμε το γιατί... Την ΑΕΚ την κερδίσαμε και με τον Ολυμπιακό δεν μας άφησαν να παίξουμε σε μια περίοδο που ήμασταν πολύ φορμαρισμένοι σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας. Αυτά τα ματς ήταν στην έδρα μας και όλοι γνώριζαν πως θα τελειώσει. Μετά από αυτά τα γεγονότα, καταλήξαμε στην δεύτερη θέση τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρώτο».

Νιώσατε ότι υπήρχε κάτι εναντίον του ΠΑΟΚ;

«Αυτό σκέφτηκα και εγώ γιατί έγιναν πολλά πράγματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να παίρνει κανείς τέτοιες αποφάσεις εναντίον μιας ομάδας που ξεκίνησε την σεζόν με -2 βαθμούς. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Μας τιμώρησαν ήδη μια φορά, χάσαμε το πρωτάθλημα και φέτος ξεκινήσαμε πάλι με -2. Δεν γνωρίζω τι υπάρχει στο κεφάλι τους αλλά αυτή η χρονιά έδειξε σε εμένα πως δεν ήταν... καθαρή».

Πώς αντέδρασαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ;

«Οι οπαδοί μας, μας υποστήριξαν. Στην αρχή δεν ήταν θετικοί με τον Λουτσέσκου. Δεν τον εμπιστεύονταν γιατί προερχόταν από μια μικρότερη ομάδα, από την Ξάνθη. Μετά το ξεκίνημα της ομάδας που άρχισε να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και να έρχονται τα αποτελέσματα, ο Λουτσέσκου έχει γίνει είδωλο για την Θεσσαλονίκη. Όλοι απολογούνται γιατί δεν τον εμπιστεύτηκαν και αυτό ήταν πολύ καλό για τον ίδιο».

Πώς έχουν προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Βαρέλα και ο Αλίν Τόσκα;

«Ο Βαρέλα ήταν ήδη ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Είναι ένας φανταστικός παίκτης και την περσινή σεζόν ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο συγκέντρωσης. Δεν νομίζω να έκανε λάθος σε κάποιο ματς. Ο Τόσκα έχει προσαρμοστεί πολύ καλά, έχει εξελιχθεί σαν παίκτης μετά την εμπειρία του σε Ισπανία και Ιταλία. Ήταν σοβαρό παιδί όταν τον προπονούσα από το παρελθόν ήδη και τώρα έχει γίνει ακόμη πιο ώριμος. Είμαι χαρούμενος γι΄αυτόν και ελπίζω να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Είμαι της άποψης ότι ο Τόσκα είναι ένα κέρδος για τον ΠΑΟΚ».