Skip to main content

Σπάθη γυναικών: Χάλκινη η Δώρα Γκουντούρα στο Κύπελλο Ακρόπολις

Η Δώρα Γκουντούρα είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στη φημισμένη διοργάνωση και βάζει πλώρη για τους Ολυμπιακούς.

Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών που διεξήχθη στην Αθήνα με την ονομασία Κύπελλο Ακρόπολις κατέκτησε η Δώρα Γκουντούρα, αποτελώντας την πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στη φημισμένη διοργάνωση.

Το κύπελλο Ακρόπολις ήταν σαν Παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς ήταν βαθμολογούμενο για το Τόκιο και συγκέντρωσε τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Η Γκουντούρα στον ημιτελικό λύγισε από την Πουζτάι (Ουγγαρία) με 15-9, αλλά το χάλκινο μετάλλιο πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία. Με αυτό το αποτέλεσμα άλλωστε πλησιάζει ακόμα περισσότερο τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ζαγκούνις (ΗΠΑ) που επικράτησε με 15-6 της Πουζτάι, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε επίσης η Εμούρα (Ιαπωνία).

Συγχαρητήρια από Αυγενάκη στην Γκουντούρα

Στο ιστορικό επίτευγμα της Δώρας Γκουντούρα, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών «Κύπελλο Ακρόπολις», που διεξήχθη στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισημαίνει: «Συγχαρητήρια στη Δώρα Γκουντούρα, την πρώτη αθλήτριά μας που κατακτά μετάλλιο, το χάλκινο, σε Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών, το οποίο διοργανώνεται εξαιρετικά εδώ στην Αθήνα. Μπράβο, έγραψε ιστορία και πλησιάζει ακόμα περισσότερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες @Tokyo2020».