Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

SPIEGEL: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΘΕΛΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΤΗ ΔΙΝΟΥΝ

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα προγνωστικά, ο τίτλος του γερμανικού περιοδικoύ. «Παραμένει μια μάχη που θα κριθεί στο νήμα», μεταδίδει το Tagesspiegel

Λεπτό προς λεπτό μεταδίδουν τη σημερινή εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα, τα exit polls, αλλά και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα προγνωστικά», τιτλοφορείται σχετικό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel, επισημαίνοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία και οι Έλληνες προφανώς του τη δίνουν. Σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά, στις πρόωρες εκλογές το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Η συντηρητική ΝΔ όμως ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.

«Παραμένει μια μάχη που θα κριθεί στο νήμα», παρατηρεί το tagesspiegel.de, σημειώνοντας πως «βάσει της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα διαφαίνεται μια μάχη που θα κριθεί στο νήμα μεταξύ του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ και των συντηρητικών. (…) Οι αριστεροί του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα φέρονται να έχουν ένα μικρό προβάδισμα και να λαμβάνουν από 30 έως 34%. Η ΝΔ συγκεντρώνει από 28,5 έως 32,5%. Τρίτο κόμμα θα ήταν το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή. Συγκεντρώνει μεταξύ 6,5 και 8%».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ