Skip to main content

Σπηλιόπουλος: Καμία χειροδοκία στον Χαμουζά- Αιχμές για ΝΟΔΕ και Γρ. Οργανωτικού

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης απαντώντας στα παραπολιτικά της Voria.gr υποστηρίζει ότι δεν «προπηλακίστηκε» ο κ. Χαμουζάς.

Σε επιστολή του προς τη Voria.gr, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσος Σπηλιόπουλος, δίνει διευκρινίσεις περί της εκλογικής διαδικασίας για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και της εμπλοκής της Διοικούσας Επιτροπής.

Διαβάστε - Οι εκλογές στη ΝΔ Θεσσαλονίκης και οι τσαμπουκάδες στους διαδρόμους της Μ. Καλού

Στην επιστολή του ο κ. Σπηλιόπουλος τονίζει ότι η Διοικούσα συνέδραμε τεχνικά τις εφορευτικές επιτροπές, επειδή «τα γραφεία των ΝΟΔΕ ήταν κλειστά και οι υπεύθυνοι της Γραμματείας Οργανωτικού στον νομό εξαφανισμένοι». «Καρφώνει» έτσι τόσο τους νυν προέδρους των ΝΟΔΕ και τους υπεύθυνους της Γραμματείας Οργανωτικού, αλλιώς δε θα χρειαζόταν καν η διευκρίνιση, διότι κανείς δεν υποστήριξε το αντίθετο, ούτε βέβαια ετέθη από κανέναν θέμα γιατί οι διαδικασίες έγιναν στη Μιχαήλ Καλού, έδρα της Διοικούσας Επιτροπής.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας διαψεύδει τις πληροφορίες περί εντάσεων και χειροδικίας ενάντια στον κ. Χαμουζά, παρότι στη Voria.gr (όπως και σε άλλα μέσα που δημοσίευσαν τις σχετικές πληροφορίες) τα γεγονότα περιγράφηκαν πανομοιότυπα από περισσότερα των τριών άτομα.

Η Voria.gr σε κάθε περίπτωση δημοσιεύει αυτούσια την επιστολή του κ. Σπηλιόπουλου ως οφείλει:

«Θεσσαλονίκη, 04.10.2021

Προς voria.gr

Σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Η ευθύνη ενημέρωσης και αποδοχής των προβλεπόμενων στοιχείων των ενδιαφερομένων να είναι υποψήφιοι στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα των ορισθεισών εφορευτικών επιτροπών. Η Δ.Ε. συνδράμει στην προσπάθεια αυτή τεχνικά και αυτό λόγω του ότι τα γραφεία των ΝΟΔΕ ήταν κλειστά και οι υπεύθυνοι της Γραμματείας Οργανωτικού στο Νομό εξαφανισμένοι.

Τα αναγραφόμενα περί εντάσεων και χειροδικιών δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αποτελούν αποκύημα της φαντασίας ορισμένων. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον κ. Χαμουζά ήταν προσωπική του επιλογή και δημοκρατικό του δικαίωμα να θέσει και να αποσύρει την υποψηφιότητά του χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Κατά τα άλλα μας ικανοποιεί η ευρεία συμμετοχή ενδιαφερομένων να είναι υποψήφιοι εκτιμώντας πως αυτό θα βοηθήσει σε νέες εγγραφές και σε ανανεώσεις υφισταμένων μελών στην καθορισμένη προθεσμία έως 15 Οκτωβρίου.

Τάσος Σπηλιόπουλος

Πρόεδρος Δ.Ε. ΝΔ Θεσσαλονίκης

Πρώην Υπουργός και Βουλευτής»