Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018
x

ΣΠΕΙΡΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΕ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο αλλοδαποί άνδρες και ένας ημεδαπός, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Εξαρθρώθηκε, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Συνελήφθησαν χθες ένας 33χρονος και 2 αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 28 και 39 ετών κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Όπως προέκυψε οι δράστες είχαν συστήσει, τουλάχιστον πριν από τρεις μήνες, εγκληματική ομάδα, η οποία διακινούσε ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Ο 33χρονος προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί νόμιμοι φόροι και δεν ήταν επικολλημένη η ταινία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τις μετέφερε σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια προμήθευε τους δύο αλλοδαπούς συλληφθέντες οι οποίοι διέθεταν προς πώληση τα καπνικά προϊόντα σε λαϊκές αγορές.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα χθες στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τα τρία μέλη της ομάδας ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες, οχήματα και την αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16.890 πακέτα τσιγάρων, 1.055 ευρώ και 301 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, δύο αυτοκίνητα και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι εκτιμώνται συνολικά στις 75.000 ευρώ.

Τα προϊόντα λαθρεμπορίας θα αποσταλούν στο Γ΄ Τελωνείο Ειδικού φόρου κατανάλωσης για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών ενώ τα κατασχεμένα αυτοκίνητα στο Ά Τελωνείο Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.         
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ