Skip to main content

Σπείρα διαρρηκτών άδειαζε σπίτια σε όλη την Κεντρική Μακεδονία

Πραγματοποιήθηκε προχθές έρευνα στο σπίτι του 29χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίσθηκε και συνελήφθη η σύντροφός του

Πάνω από 19.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία σπείρας διαρρηκτών που χτυπούσαν σπίτια τον περασμένο Μάιο σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός άνδρα 29 ετών που διέμενε στη Θεσσαλονίκη με τη συνομήλικη σύντροφό του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 8 έως 29 Μαΐου 2021, ο προαναφερόμενος άνδρας  ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, διέπραξαν:

4 διαρρήξεις σπιτιών σε περιοχές των Σερρών,

3 διαρρήξεις σπιτιών σε περιοχές της Ημαθίας,

1 διάρρηξη σπιτιού στην Πέλλα.

Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 19.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Επίσης, το ίδιο διάστημα αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας ενός οχήματος στην Πιερία, τις οποίες τοποθέτησαν σε όχημα που χρησιμοποιούσαν για την διάπραξη των κλοπών.

Με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, πραγματοποιήθηκε προχθές έρευνα στο σπίτι του 29χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίσθηκε και συνελήφθη η σύντροφός του για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Επίσης στο εν λόγω σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο που είχαν αφαιρέσει το Νοέμβριο του 2020 από σπίτι στη Θεσσαλονίκη, χρηματικό ποσό 65 ευρώ, μία χρυσή λίρα, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία των συνεργών του και να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.